Gün Haber

Avukat Figen Çalıkuşu'ndan açıklama var

Antalyalı Avukat Figen Çalıkuşu, geçtiğimiz gün serbest bırakılan Mümtazer Türköne’nin de içinde bulunduğu bazı FETÖ sanıklarının avukatlığını üstlendiğine ilişkin, ‘Hepsinin avukatı bir CHP’li’ haberimizle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Avukat Figen Çalıkuşu'ndan açıklama var
Haberler / Antalya
26 Eylül 2020 Cumartesi 13:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mehmet Altan, Ahmet Altan kardeşler ile Mümtazer Türköne’nin avukatlığını yaptığını, ancak haberde belirtildiği gibi Nazlı Ilıcak’ın avukatı olmadığını vurgulayan Figen Çalıkuşu, bu kişilerin savunmalarını da Bağımsız Gazeteciler Platformu Derneği’nin avukatı olması sıfatıyla üstlendiğini belirtti.

CHP’de 2 dönem Antalya milletvekili adayı olan ve son kurultayda da PM adaylığı bulunan Çalıkuşu’nun Gün Haber’e gönderdiği açıklama şöyle:

“Haber sitenizde “ Hepsinin Avukatı Bir CHP’Li başlıklı haberinizi okudum.

1-Öncelikle haberdeki maddi hataları gidermek isterim.

Haberde söylendiği gibi ben Nazlı Ilıcak’ın avukatı değilim. Hiç bir zaman olmadım. Bunu daha evvel defalarca açıkladım.

2- Ben Bağımsız Gazeteciler Platformu Derneği’nin avukatıyım.

Bu platforma düşünce, ifade ve basın özgürlüğü ile ilgili müracaat edenlerin savunma haklarını  üstleniyorum.

3- Haberinizde adı geçen gazetecilerin avukatlığını bu bağlamda yapıyorum.

4- Nitekim habere fotoğrafını koyduğunuz Prof Dr Mehmet Altan Devletin ifade ve basın özgürlüğü haklarını yok saydığı için suçlanmış ve sanık durumuna düşürülmüştür. Bu hukuki gerçek AYM, AİHM ve Yargıtay tarafından kayıt altına alınmış, beraat etmiş ve devlet kendisine tazminat ödemiştir.

5-  Bu kapsamda başka gazeteciler, sanatçılar yanında Ünlü olmadıkları için uğradıkları zulüm ve mağduriyetleri haber konusu yapılmayan avukatlığını yaptığım Platforma başvuran 18 Barış Akademisyenin de avukatıyım.

6- Düşünce ve ifade ve basın özgürlüğüne inanmayan hiç kimsenin CHP Li olamayacağına inancım tamdır. Nitekim Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 450 km yi “HAK HUKUK ADALET” diyerek yürümüştür.

7- Bu koyu baskı döneminde Cumhuriyeti Gazetesi, Sözcü Gazetesi yazarları ve tüm muhalif gazetecilerinin terörist muamelesi gördüğü unutulmamalı ve bu tuzağa düşülmemelidir.

8- Ben 30 yılık avukatım ve hayata da anayasal haklar üzerinden bakarım.

İnsanların anayasal haklarını yok sayan ve inkar eden bir siyasi yaklaşımı da kabul edemem.

9-Haberin önemli bulduğum bir eksik yanı ise Antalya’da başta partili üyeler ve gençlerimizin de düşünce ve ifade özgürlüğünde mağdur edildiklerinde onları da sabahlara kadar savunmuş olmamın unutulmasıdır.

10- Nedense ne kentimizde mağdur edilen Parti üyelerimizin davalarındaki çabalarım ne de Antalyalı bir hukukçu olarak Külliye’nin kaçak olduğunu hukuksal olarak kayda geçiren şahsi davam bu günkü haberler kadar ilgi ve iştahla karşılanmadı.

11- Son olarak da hukuk bir bilimdir ve donanım gerektiren teknik incelikler içerir. Siyasi arzu, iştah ve hesaplarla hukuka yaklaşılamaz.

Bu açıklamamı olduğu gibi aynen yayınladığınız haber formatında yayınlamanızı, basın ahlak ve ilkeleri gereği rica ederim.

Av.Figen ÇALIKUŞU

ÜNLÜ FETÖ SANIKLARININ ANTALYALI CHP'Lİ AVUKATI HABERİ İÇİN TIKLAYIN

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Yılmaz Sapan
 27 Eylül 2020 Pazar 21:59
SN Figen Çalıkuşu bir hak savunucusudur. Antalya siyasetinin mağdur edilmiş aydınlık yüzüdür.Avukatı oduğu platforma başvuran herkese savunma desteği vermekten kaçınmamıştır.Kendisini alkışlamak yerine hastalıklı bir husumet Antalya'nın yerel siyasetine zafiyet olarak yansır. Yağ lekesi bırakır. Hukukçuluğunu ,hak arayıcılığını kutluyorum. İt ürür, kervan yürür, yolu açık olsun.
 taş
 27 Eylül 2020 Pazar 16:16
Yorum yaparken İnsan hak ve hürriyetlerinden bahsedeceksin,sonra aslına döneceksin ve tasması gevşemiş mahluk gibi ağzından salyalar saçarak saldıracaksın.Hatta yakalasa belkide ısıracak,ama yağma yok önce doktordan kuduz olmadığına dair rapor alması lazım.Ayrıca belli ki ağız isali de olmuş,o nedenle temizlenmesi için lut gölüne gitmesi gerekir.Biliyorsunuz seviye orada denizden 422 metre aşağıda.
 cemil ali toprak
 27 Eylül 2020 Pazar 16:00
SN Figen Çalıkuşu maalesef kadın olduğu için mağdur edilmiş CHP'NİN aydınlık yüzüdür.Bileğinin hakkı ile ön seçimden 5. sırada çıkması ve milletvekilliğini fazlasıyla hak etmesi,aklı fikti ilk beşe grmek isteyen siyaset esnafı ve CHP'nin kapısı önüne konmuşlarda hala hazımsızlık,husumet ve daha vahimi düşmanlık yaratıyor.Örneğin,burada bazılarında şahit olduğumuz kişisel sağlıksız ruh hali kendisinin uğrayan Barış Akademisyanlerinin de avukatı olduğunu ayrıca bağlı bulunduğu platforma başvuran herkese de savunma yardımında bulunduğunu beyanını gözden kaçırmaya çalışıyor. Boşuna çaba.CHP Genel Başkanı Sn Kılıçdaroğlu'na da Fetö'cü dendiği bu ortamda AKP'nin ekmeğine yağ süren sağlıksız zevata şunu hatırlatmalı,ön seçim olsun Sn Çalıkuşu bu kez ilk beşte olur.Antalya neyin ne olup olmadığını görüyor.Hak savunuculuğuna saygı duymak yerine böylesine takıntı çok çok fazlasırıtıyor.Zaten kamuoyu her fırsatta aynı şeyleri tekrarlayan bu üç beş kişiyi de arkasındakleri de a haber ekranlarından tanıyor.
 Hasan Kutlu
 27 Eylül 2020 Pazar 11:23
Yorumların bazısındaki düzeysizlik şaşırtıcı, daha doğrusu yorum dememe bakmayın düpedüz seviyesizlik ve hüzünlü..Garip olan bir başka şey de AKP faşizmi tamamen devre dışı kalmış hatta akp ‘nin faşizmi meşrulaştırmak isteyen ağzı öne çıkmış.özgürlük,hukuk kavramı filan hak getire...Bu bir kaç örneğin ölçü olmadığını tabii ki biliyorum ama tesadüfen de olsa göze çarpan düzeysiz sefalet kişilerin niteliğini gösteriyor.Kişilerle bohçacı kadın gevezeliğin yerine zihin açan bir oksijene ülkenin ne çok ihtiyacı var.Yazık ki ne yazık.
 bekir özsoy
 26 Eylül 2020 Cumartesi 16:03
helal olsun sana Figen hanım, senin verdiğin hukuk mücadelesinin kıymetini bilenlerdeniz.
 ...
 26 Eylül 2020 Cumartesi 15:45
Daha önce yapılan yorumlar gerçekten olayı çok güzel acikliyir,madem avukat hanım düşünce,basın özgürlüğü için bu davalara bakmış neden oda TV ve barislarin davasında da göremedik kendisini.milleti aptal yerine koymasın avukat hanım.
 demir
 26 Eylül 2020 Cumartesi 14:54
Avukat hanıma soru şu,bu güne kadar FETÖ'nün kumpas davalarında yargılanan 1 kişinin avukatlığını yapmış mı.Adı geçen dernek 2005 de kurulmuş,tam da bu FETÖ'nün kumpas operasyonlarının başladığı yıllara denk geliyor.Peki bu dernek FETÖ'nün düzmece kumpas davalarında yargılananlara da avukat temin etmiş mi.Yoksa hep FETÖ ile suçlananlara mı avukat temin ediyor.Ayrıca insan haklarını savunan bu avukat hanım,merak ediyoruz 2006 ile 2016 arası FETÖ'nün mağdur ettiği birisini ziyaret etmiş mi,CHP seçmeni bu davaları protesto ederken,Silivri' de gaz yerken bu hanımın bir faaliyeti olmuş mu.Ayrıca Genel Başkan Kemal KILIÇTAROĞLU'nu arkanıza almaya çalışmayın,Kemal KILIÇTAROĞLU ne diyordu, bu 'ERGENEKON' denen örgüt nerdeyse gösterin bende gidip üye olacağım diyordu.Aynı Kemal KILIÇTAROĞLU ise Adana Mitinginde Altan Kardeşler ile Nazlı Ilıcak'ı okuyarak alkışlatıyordu.Demek ki CHP genel merkezinde de o zaman açığa çıkmayan bir damar olsa gerek.Bu metinleri kim önüne koymuştu,nitekim oradan da kripto FETÖ'cüler çıktı.Sonuçta her avukat herkesin avukatlığını yapabilir ama hem FETÖ den yarğılanların avukatlığını yapacaksın hem de CHP de siyaset yapacaksın,bu ikisi bir arada olmaz.Cumhuriyete kumpas kuranlara veya onları savunanlara bu CHP seçmeni ön seçimde oy vermez.CHP genel merkezi sarı saçlarınızın hatırına sizi seçilecek yerden listeye korsa o başka.
 Yağız
 26 Eylül 2020 Cumartesi 14:25
Bu yaptığınız açıklama fetö cülerin avukatlığını yapıyor olmanız gerçeğini değiştirmiyor, söylediğiniz gazeteciler terör örgütü üyeliğinden veya terör örgütü savunuculuğundan hapisteler, gazetecilikten değil, sizden başka bunların savunmasını üstlenecek kimse yokmu da her fetö cüyü bir chp li savunuyor

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber