Gün Haber

Atatürk karşıtı yazar sert kayaya çarptı

Eşi Prof. Dr. Fahri Işık ile birlikte yıllardır Patara kazılarını yürüten Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık, “Arkeolojik emperyalizm, bu topraklardan İslâm’ın izlerini siliyor” diyen Atatürk karşıtı sözleriyle tanınan Yazar Yusuf Kaplan'a ateş püskürdü.
ABONE OL
Abone Ol
Atatürk karşıtı yazar sert kayaya çarptı
Haberler / KAMPÜS
27 Haziran 2021 Pazar 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Atatürk’ü işgalci olarak niteleyen,  tarikatların Türkiye’nin sigortası olduğunu söyleyen, FETÖ liderine övgüler dizen sözleriyle tanınan Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan, son yazısında arkeolojiyi konu aldı. Kaplan yazısında şu iddialarda bulundu:

“Türkiye’nin dört bir tarafı, başta İstanbul olmak üzere, Anadolu’nun her tarafı, İslâmî köklerinden koparılarak, bu toprakların bizden önceki Rum, Ermeni, Hıristiyan geçmişi, pagan Yunan ve antik Ege ve Akdeniz uygarlıkları geçmişi kazınarak günyüzüne çıkarılmaya çalışılıyor harıl harıl…

Zihnen Bizans’ın çocukları olduklarını ispat edercesine Müslüman Anadolu kıtasının altını oyuyorlar, her tarafı arkeolojik kazı çöplüğüne dönüştürmüş, gece gündüz demeden, Avrupa Briliği fonlarından fonlanarak, başka şer şebekelerden beslenerek bu toprakların İslâmî tarihini, geçmişini kazıyacak, bu topraklarda bizim işgalci olduğumuzu göstermeye kalkışacak hummalı bir kazı çalışması yürütülüyor ülkenin dört bir tarafında. 600 küsur kazı yürütülüyor el’an ekiplerle Anadolu çapında!

Bu arkeolojik çalışmaların neredeyse hepsi antik, İslâm öncesi, ölü, bize bir şey söylemeyecek antik uygarlıklarla ilgili kazalar. Önemli olan çapı değil, miktarı. Şunu diyecekler yarın: “Bu topraklar, Hıristiyanlığın suladığı topraklar, siz işgalcisiniz!”

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir arkeolojik emperyalizme aslâ izin verilmez!”

HAVVA İŞKAN; KARA YOZ CEHALET

Bu yazıyı alıntı yapan Prof. Havva İşkan, Yusuf Kaplan’a verdi veriştirdi.

“YAZIKLAR OLSUN SİZE #YusufKaplan KEŞKE KALKABİLSEYDİ #FATİHSULTANMEHMET YERİNDEN VE DİKİLEBİLSEYDİ BU KARA YOZ CEHALETİN KARŞISINA…İBRET VESİKASIDIR YAZDIĞINIZ.”

İşkan, daha sonra şu tweetleri attı:

#YusufKaplan adındaki şahsın,vatanın toprak altındaki her dönemden mirasını iğneyle kazarak ortaya çıkaran arkeologlara karşı yazdığı bu “nefret yazısını” şiddetle kınıyorum.Bilgisi ve kıymeti kendinden menkul bu kişi,toplumu eski eserlerimizi yok etmeye teşvik etmektedir.

Sultan Abdülhamid’in yaptırdığı bir eseri ortaya çıkaran, kazan,restorasyonu ve müzeleştirimesi için çalışa bir Türk Arkeoloğu olarak,kendisini yazdıklarını ispata ve bunu yapamayacağı için Ülkemin cefakâr bilim insanlarından özür dilemeye davet ediyorum.

Değilse,kendisinin önüne “Arkeolojik Kapitalizm” uydurmasıyla suçladığı bizler,ortaya çıkardığımız ve kurtardığımız yüzlerce İslami eseri koymaya hazırız.Bu yazıdan sonra herhangi bir eski eser bu bakış açısı nedeniyle saldırıya uğrarsa,sorumlusu #YusufKaplan olacaktır

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 ya hak
 27 Haziran 2021 Pazar 13:05
islamı kimse silemez. kişi kendini siler. ha Allah silinmesini isterkıyamet kopar bukadar basit. ilime bilime laf atanlar. merak ediyorum yusuf kaplan korona aşısı yaptırdı mı malum islama uygun değil aşılar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber