Gün Haber

Antalyalı hastalar, ‘Randevu’ ve ‘Bekletilme’ sorunundan yakınıyor

SGK ve Sağlık Bakanlığı’nın, vatandaşları devlet hastanelerinde muayene sırasında bekletmemek ve koridorlarda yığılmalarını önlemek için özel hastanelerle anlaşma yapmasının kuyrukları engellemediği şikayetlerden ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalyalı hastalar, ‘Randevu’ ve ‘Bekletilme’ sorunundan yakınıyor
Haberler / Sağlık
28 Kasım 2019 Perşembe 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya’dan ‘sikayetvar.com’a yazılanlar ürkütücü boyutlara ulaştı. Hasta ve hasta yakınları, özel hastanelerden randevu almalarına rağmen muayene kapılarında süründüklerini, kadro yetersizliği yüzünden bir reçete almak için bile saatlerce bekletildiklerini ileri sürdüler. Antalya merkezdeki bazı marka hastanelerin koridorlarında oluşan kalabalıklar bu şikayetlerin giderek artacağının bir göstergesi…

İŞTE HASTA ŞİKAYETLERİ VE O HASTANELER

(NOT: Şikayet yazıları aynen alınarak konulmuştur. Cümle ve anlam bozuklukları yazan kişiye aittir)

Medstar Hastaneleri Bekletilme Sorunu!

Antalya yıldız medstar hastanesine her gittiğimde devlet hastanesinden daha uzun sürüyor işlemlerim. Bugün tomografi çekildim CD sini istedim sordum tekrar bakan olmadı. En sonunda iki yaşındaki oğlum sandalyeden düştü ağlamaya başladı on saniye sonra elimdeydi CD. Aslında bu kadar kısa süren bir işlem için küçücük çocuğumla hastane koridorunda bekletmeleri hoş bir durum değil. Özel sigorta girişi içinde ayrıca bekletildim. En sonunda sonucu doktora götürecektim ki, ameliyata girmiş doktor. Daha önce gittiğim muayenelerde de aynı şekilde bekletildim. Bir daha asla gitmem.

OZAN

Memorial Hastanesi Antalya  Hastaları Bekletme!

Antalya Memorial iç hastalıkları bölümünde muayene olduk tahlillerimizi yaptırdık. Bu işlemler bittikten sonra sürekli kullanmış olduğumuz ilaçların rapor yenilenmesiyle alakalı talepte bulunduk. Tam 2 saat boyunca beklettiler. İlgili doktor bu süreçte etrafta dolaştı yemeğe gitti geldi. Özel telefon görüşmesini bekledik. Danışmadaki bayan rapor yenilenmesi işleminin çok kısa bir süre olduğunu iletmesine rağmen en az 2 saat bekleme suresinin ardından işlemler tamamlanabildi. Bu durumu emeklisi olduğumuz kuruma da ileteceğiz. Gidecek insanlar 2 kere 3 kere düşünsün öyle gitsin. Biz devlet hastanesinymişçesine rezillik çektik.

MUĞDAT

Memorial Hastanesi Antalya Bekleme Süresi!

Kurban bayramı öncesinde 8 seans fizik tedavi aldım bayram sonrası tedaviye devam etmek için önce hekimle görüşüp sonrasında devamına karar vereceğimizi konuşmuştuk hekimle bayram bittikten sonra perşembe günü hastaneye gittim. Hekimle sadece 5 dakika görüşmek için sadece 1 saat bekledim. Sonunda sinirlendim ve daha fazla beklemek istemeyip hastaneyi terk ettim. Sadece ufacık bir soru için 1 saat beklemenin amacı neydi hala merak ediyorum. Randevu almadım evet ama randevu almam gerektiğini ısrarla sormama rağmen söylemediler ve gerek yok dediler ayrıca gazi eşiyim zaten öncelik hakkım var. Bu şekilde bir tavır bu şekilde bir ilgi hiç yakıştıramadım sürekli gittiğim ve takipte olduğum bir hastane fakat böyle sorumsuzluk olmamalı biraz daha ilgili olunması gerektiğine inanıyorum.

GÖKHAN

Medical Park Hastanesi Antalaya Lara'da Hemşireyi Çağırmadan Gelmiyor

04.11.2019 tarihinde eşim ameliyat oldu. Bu zamana kadar Antalya’da en iyi hastane en iyi doktorların olduğunu sanırdım. Meğerse sadece pahalı olduğu için milletin ağzında öyle laflar dolanıyor. Doktorlar açısından şimdilik bir şey görmedik, umarım aldıkları yaptıkları ameliyat sonucunda kötü olaylar olmaz. Gelelim hemşire ve ilgi alakaya. Bu zamana kadar kandan tiksindiğim için hep korkum vardı sağ olsun Medical Park Antalya Lara Hastanesi bunu yenmemi sağladı. Nasıl mı? Eşimin pansumanını tüm gece ben yapmak zorunda kaldım. Hemşireyi çağırmadan gelmiyor ve ciddi anlamda kanaması var bu nedenle gidip bütün gece pansumanını ben yaptım. Tek kelimeyle rezil bir geceydi. Ha şunu da söyleyeyim tuvaletler oldukça pis.

BERİKA

Medical Park Hastanesi Randevu Sorunu!

Medikal Park Antalya hastanesinden D***A*** isimli doktordan randevu aldım. Muayeneden 15 dakika önce gittim kaydımı aldılar ve bekletmeye başladılar. Aradan bir 15 dakika daha geçti doktorun işi uzadı dediler 10 dakikaya gelecek dediler aradan 10 dakika geçti doktorun işi yine uzadı 10 dakika daha sürebilir dediler madem doktorun işi var neden randevu veriyorsunuz insanlarla alay mı ediyorsunuz randevusu olan doktor başka işe nasıl gidiyor gerçekten Medical Park iyice saçmalamaya başladın.

ALEV

Meydan Tıp Merkezleri Meydan Tıp Merkezi Başhekimi Saygısız!

Antalya Meydan Tıp Merkezi Başhekimi saygısız. Bugün sabah sağlık raporu almaya gittim hemşire doktor muayene edecek dedi 1 saat bekledim sonra hemşire tansiyon ölçtü imzalattı bitti işlem dedi getirdi. Ben hani muayene olacaktı diye sorduğumda başhekim hanım bana ben böyle veriyorum, bizde böyle muayene etmeden tansiyon ölçtük verdik dedi. Ben de bu şekilde olmaz, muayene edilecek dendi dediğimde elimden kağıdı kapıp verin parasını dedi. Ben kağıda uzandığımda da hızlıca arkasına koydu ve verin parasını diye bağırdı. Herkesin içinde rencide oldum. Yetkiliyle görüşmek istediğimde de başhekim hastanenin sahibi bir şey yapamayız dediler. Böyle saygısızlık olmaz. Başhekim demek hasta ilişkisi kurabilen empati kuran, saygılı, sevecen biri olmaktır. Bu hanımdan başhekim olamamış. Temizlik görevlileri bile daha saygılı bir daha asla bu hastaneye gelmem. Hastane sahibi diye köle yerine koyuldum. Bunu mahkeme yoluna da zaten taşıyacağım.

ASENA

Yaşam Hastanesi (Antalya) Mağduriyeti

Hastaneden ve doktordan beklentim problemimin hastaneye gelerek klinik çalışma yapılıp tedavi planlanacak şekilde olup olmadığı idi. En son hasta ilişkileri yöneticisi ile dahi konuşmama rağmen talep ettiğim sonucu alamadım. Sağlık hattı veya doktor bir arkadaşınızdan 5 dakika da alabileceğiniz bir yorumu sabahtan akşama yaşadığım stresle dahi alamadım. Konu hastalık basit bir bel rahatsızlığı olmasına rağmen ne bir randevu verildi ne de hastalığım ile ilgili bir şey paylaşıldı. Söylenen telefonda bilgi verilemeyeceği sadece hocanın yüz yüze bilgi verebileceği idi. Zamanın en kıymetli, internet ve farklı iletişim kanalları ile dünyanın sınırlarının kalmadığı günümüzde, hasta beklenti ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde değerlendirerek çözüm ürettiğini dile getiren hastanenin bu yaptığını ve bana telefonda yaşattığı deneyimi ve hasta olarak çözümsüz geçirdiğim günü anlayamıyorum. Üstüne teşhisimin ne olduğunu bilmeden telefonuma SGK tarafından gelen reçete ve her şeye rağmen Dr. A** A**hastası ile görüşmemesi gerek hastane gerekse de doktorun EGO katsayıları ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca hasta ile iletişim sağlamadan reçete yazdıklarını da belirtmek isterim.

İSMET

Yaşam Hastanesi (Antalya) Sıra Doktor Sıkıntısı

Antalya Opera Yaşam Hastanesine geldik ve paramızla rezil oluyoruz sıra bekliyoruz sanki devlet hastanesi kocaman hastanede 1 doktor 20 hemşire çalışıyor doktor alacak paraları yokmuş öyle söylediler ilgi 0 memnuniyet %1 para isteme tabirleri nakit.

ENGİN

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Meydan Tıp İlgisiz
 29 Kasım 2019 Cuma 09:37
Meydan Tıp Hastanesine bende 2 kez gittim ve sabah erkenden gidip manuel olarak sıraya giriyorsunuz. 8 de gidip sıraya giriyoruz doktor 9 da geliyor. Ve sonrasında da bize sıra 10 gibi geliyor. Acil olarak Sağlık Bakanlıgı Denetım yapsın bu ılgısız alakasız hastanelere
 Ayse
 28 Kasım 2019 Perşembe 17:21
Yazılan yorumlara yüzde yüz katılıyorum. Paramizla doktorların afra tafralarini çekiyoruz. Nedir bu ego. Bizde çok meraklı değiliz hasta olup üstüne sizinle uğraşmaya, devlet hastaneleri de özel hastahanelerde hep aynı. Nedir bu tutumlari vatandaş olarak hepimiz bıktık. Kimse isteyerek Hasta olup hastanelere gitme meraklısı değil.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber