Gün Haber

Antalya'ya 'Melek Yatırımcılar' gelecek

ANTALYA'da 25- 26 Ekim'de düzenlenecek Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) Dünya ve Akdeniz Kongresi'ne 30 ülkenin devlet bakanı ve 125 ülkeden yatırımcı katılacak.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'ya 'Melek Yatırımcılar' gelecek
Haberler / Ekonomi
28 Haziran 2022 Salı 16:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknopark, Dünya Melek Yatırım Forumu (World Business Angels Investment Forum) iş birliğiyle 25- 26 Ekim'de Dünya Melek Yatırım Forumu Dünya ve Akdeniz Kongresi gerçekleştirilecek. Girişimcilerin ve melek yatırımcılar olarak adlandırılan WBAF üyelerinin salgın sonrası dönemde geçireceği süreçleri keşfetmeleri için bir platform sağlayacak kongreye, 30 ülkenin devlet bakanı ile 125 ülkeden 2 bin civarında bürokrat, iş insanı, girişimci ve yatırımcı katılacak.

Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) Dünya ve Akdeniz Kongresi'nin tanıtım toplantısı Kundu'daki bir otelde yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Ersin Yazıcı, organizasyona başarılı şekilde ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

DUNYA MELEK YATIRIM FORUMU (WBAF) DUNYA VE AKDENIZ KONGRESI'NIN TANITIM TOPLANTISI KUNDU'DAKI BIR OTELDE YAPILDI. TOPLANTIDA KONUSAN VALI ERSIN YAZICI, ORGANIZASYONA BASARILI SEKILDE EV SAHIPLIGI YAPACAKLARINI SOYLEDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Dijitalleşmenin özellikle salgından sonra insan hayatında birinci sırayı yerini aldığını belirten Vali Yazıcı, "Turizmi ve tarımı dünya standardının üzerinde yapan bir şehiriz, bu organizasyonu da sıfır hatayla gerçekleştireceğiz. Tarım ve turizm şehriyiz. Ürettiğimiz ürünleri, dünyaya ihraç ediyoruz. Üretim yaparken hem teknolojiyi kullanıyoruz hem dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Turizmde de tartışmasız dünyada bir numarayız" dedi.

Antalya'ya geçen sene 9 milyondan fazla turist geldiğini dile getiren Yazıcı, tarımda, turizmde teknolojik bilişimi kullandıklarını söyledi.

DUNYA MELEK YATIRIM FORUMU (WBAF) DUNYA VE AKDENIZ KONGRESI'NIN TANITIM TOPLANTISI KUNDU'DAKI BIR OTELDE YAPILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

WBAF Başkanı Baybars Altuntaş da foruma devlet başkanlarının, üst düzey yöneticilerine de katılacağını, önemli konuların ele alınacağını söyledi. Melek yatırımcıların sermaye piyasasında diğer yatırımcılardan ayrı bir rol oynadığını, sadece finansal yatırım değil, çevresine mentorluk yaptığını söyleyen Altuntaş, "Yüzlerce melek yatırımcı ve fon yöneticisi burada bir araya gelecek. Kaliteli girişimciler geliyor. Biz bu program için 10 milyon dolarlık fon ayırdık. Tüm fon yöneticileri bu salonda olacak" diye konuştu.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ise OSB Teknopark'a yapılacak yatırımların değişimde öncü rol oynayacağını, Ar-Ge ve inovasyonda kurumların sahiplenmesiyle güzel bir iklim oluşturulacağını belirtti. Bahar, "Bilim ve sanat asla finansmansız olamıyor. Girişimcileri yurt dışına kaptırmamak için bu tür organizasyonlar çok önemli" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya OSB Teknopark Genel Müdürü Dr. Aylin Tümay da konuşma yaptı.

DUNYA MELEK YATIRIM FORUMU (WBAF) DUNYA VE AKDENIZ KONGRESI'NIN TANITIM TOPLANTISI KUNDU'DAKI BIR OTELDE YAPILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Aday olmalı
 30 Haziran 2022 Perşembe 00:17
Bu adamı seviyorum, belediye başkanı olsa keşke
 atso secımlerı ne zaman
 29 Haziran 2022 Çarşamba 09:18
Sayın Alı Bahar ATSO baskanı Davut Cetıne karsı tekrar aday. Her komıtede aday cıkartıyor. ozellıkle davut baskanın karsısına guclu aday cıkartacak ve yıpratacak

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber