Gün Haber

Antalya'daki korona hastaları Konya'ya gönderiliyormuş

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, köşe yazısında salgınla mücadelenin zayıfladığına dair aldığı kulis bilgilerini aktararak, hem Ankara hem, Antalya ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'daki korona hastaları Konya'ya gönderiliyormuş
Haberler / Sağlık
19 Eylül 2020 Cumartesi 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

"Ankara'da, Kovid vakası tespit edilen Suriyeli mülteciler ne yapılırsa yapılsın karantina da tutulamıyormuş" diye yazan Takan, Antalya'daki koronavirüs hastalarının Konya'ya gönderildiğini iddia ederek bunun nedeninin de 'turizmin baltalanmaması için' olduğunu ileri sürdü.

Takan şunları aktardı:

"AKP’den torpili olan – üst düzeyde- devlet hastanelerinde test yaptırabiliyor. Yoksa parayı bulup özele gitmek zorunda. Yine AKP’den –üst düzeyde- torpili olan hastasını hastaneye yatırabiliyor. Yoksa ya sırasını ya evde iyileşmeyi ya da evde ölmeyi bekleyecek. Bir AKP’li siyasetçiden Ankara’da görev yapan filyasyon ekiplerinden gelen şikayetleri dinledim. İnanın bana yürek dayanmaz!.. Onlardan birini aktarayım; Kovid vakası tespit edilen Suriyeli mülteciler ne yapılırsa yapılsın karantina da tutulamıyormuş. Yapılan tüm uyarılara rağmen, evlerinden çıkıp sokaklarda dolaşıyorlarmış. Uyarılara da kavga dövüş ile karşılık veriyorlarmış. Ekipler canlarından bezmişler. İnanmayan Suriyelilerin en yoğun yaşadığı ilçelerden biri olan Altındağ’da çalışan filyasyon ekiplerine sorsun.

ANTALYA'DAKİ VAKALAR KONYA'YA GÖNDERİLİYOR

Peki binlerce turist gelen Antalya’da hiç mi vaka yok?.. Onu da bir dostumun bizzat kendi başına gelenden anlatayım;

Kovide yakalanan kayınbabası Konya’da yaşıyor. Test sonucu pozitif. Durumu kötüye gidiyor, hastaneye yatırmak istiyorlar yer yok. Neden?.. Çünkü, Antalya’daki bütün vakalar Konya’daki hastanelere gönderiliyor. Neden? Aman turizm baltalanmasın, Antalya’nın adı kötüye çıkmasın diye… Turizm cenneti Antalya’da “Kovid vakası yok” densin diye!.. Ee, özel hastaneye götür hastanı o zaman. Günlüğü bin liradan başlıyormuş. O da yoğun bakım olmadan."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Mustafa Tuncel
 19 Eylül 2020 Cumartesi 20:28
Somut kanıt elde edilmeden söylenenler her zaman kuşku ile karşılanır. Mesela bendeniz de bir-iki hafta önce, bir sağlık çalışanından şunu duymuştum: "Antalya'da alınan örnekler Konya'daki laboratuvara gönderiliyor; bundan dolayı Konya'nın vaka sayısı çok çıkıyor, Antalya'nın durumu kısmen güllük gülistanlık..." Kanıtlanması zor şeylere hiç inanmadım, buna da inanmadım. Lakin, Covid'den haftalardır yoğun bakımda olan bir kentin Büyükşehir Belediye Başkanı'nı bizim kadar yabancılar da takip ediyor. İşin özeti: Bütün dedikoduları kesecek bir şeffaflık ve inandırıcı bir yönetim tarzı...
 Hakan
 19 Eylül 2020 Cumartesi 17:37
Hay yalanını......at bakalım nasıl olsa yiyen var.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber