Gün Haber

Antalya'da tramvay ulaşımı durabilir...

Antalya Ulaşım A.Ş ile toplu sözleşme sürecinde 21 maddede anlaşamadıkları ve üyelerine baskı uygulandığı gerekçesiyle AntRay’da grev sinyali verildi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da tramvay ulaşımı durabilir...
Haberler / Antalya
20 Nisan 2021 Salı 07:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AntRay’da örgütlü Demiryol-İş Konya Şubesi Başkanı Adem Gül, 247 işçiyi kapsayan ve yaşanılan sıkıntılarını anlattı. Gül, “Biz en başından beri orta yolu bulmaya çalışıyoruz. Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz ile defalarca konuştuk. Deniz Filiz, topu Büyükşehir Belediyesi’ne atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten randevu talep ettik ama bir dönüş olmadı.  Biz CHP’li belediyeleri böyle bilmezdik. Grev ilanımızı 1-2 gün içinde asacağız. Yasal olarak 6 iş günü bekleme süremiz var. Ay sonu grevimizi başlatacağız” dedi.

YAŞANILAN SIKINTILAR

Yaşanılan anlaşmazlıklarla ilgili de konuşan Gül, "2020 yılında toplu sözleşme süreci başladı ve bu süreçte gerekli oturumları gerçekleştirdik.  Oturumlarda 21 maddede anlaşmazlığa gidildi. Daha sonra resmi arabulucu tespit edildi. Resmi arabulucuda da bir sonuç alamadık. 5 toplantı yaptık ve sonucunda netice alamayıp oyalandık. Biz şirketi batırmaya, yakıp yıkmaya gelmedik. Biz sadece işçi arkadaşlarımızın ücretlerinde az da olsa iyileştirme yapabilir miyiz, onların refah seviyesini yükseltebilir miyiz düşüncesindeyiz" diye konuştu.

İSTİFAYA ZORLANIYORLAR

Yerel seçimlerde CHP’nin adayı Muhittin Böcek’i desteklediklerini söyleyen Gül, “Biz seçimlerde ilk kez CHP’nin adayını destekledik. Bize tarafsız olacağı sözü verildiğinden dolayı desteklendi. Türk-İş olarak da biz kim tarafsızsa onu destekleyeceğiz diyerek seçimlerde beyanda bulunduk, Muhittin Böcek Başkanı destekledik. Antalya Ulaşım’da bazı isimler var. Bunlar insanları arayarak zorla işten çıkmaları için telkinde bulunuyorlar. Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkının önüne geçiyorlar. Cumhuriyet Savcılarını da bu noktada göreve çağırıyorum" diye seslendi.

“CHP’YE BU TAVIR YAKIŞMIYOR”

Ulaşım A.Ş.’nin zarar ettiği yönünde açıklamalar geliyor diyen Gül, “Şirket zarar ediyorsa neden para getiren vatmanlar işten çıkarılmaya uğraşılıyor da yukarıdaki insanlar hiçbir ücretsiz izine çıkmadan devam ediyor. Parayı getiren vatmanlar, çünkü makinayı bunlar sürüyor, müşteriyi bunlar taşıyor. Bugün Antalya’da tramvaylarda bir yoğunluk var pandemi döneminde, insanlar üst üste gidiyor. Sen böyle yapacağına daha fazla sefer koyarak pandeminin yayılmaması için insanları taşırsın. Belediyenin kar etme gibi bir lüksü de yok. Belediye amme hizmeti yapıyor. Sonuçta topluma hizmet etmek amacıyla kurulmuş bir yer. Burası zarar ediyor diyerek insanları yıpratmaya çalışmak, CHP’ye yakışmıyor" şeklinde konuştu.

ANTALYA HALKI MAĞDUR OLACAK

Başkan Gül, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaştıklarını ve süreci kendisine aktararak desteğini aldıklarını belirterek, “Tüm olayların tamamında biz greve gidilmesin, Antalya halkı mağduriyet yaşamasın, tüm seçenekleri denedik. Ancak üst farklı, alt farklı konuşuyor. Ben bu grev ilanımı haftaya asacağım iş yerlerine. Büyükşehir Belediyesi’nin önünde basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Antalya halkı bu süreçte çok ciddi sıkıntı yaşayacaklar ancak bunun sorumlusu biz değiliz. Bu grev 247 işçiyi kapsıyor" diyerek konuşmasını tamamladı.

Ahmet ARĞILLI, Mustafa KOZAK (Antalya Lider)

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 AntikA.Ş.
 21 Nisan 2021 Çarşamba 12:05
Bizde mi grev yapsak. Tabii yerse
 Başkana tuzak
 21 Nisan 2021 Çarşamba 11:06
Şuanda iş yavaslatanlar AKP''li. Yöneticiler AKP''li. Eeee sayın başkan böyle istedi kendi ekibi AKP''li olmayan ekibi
 Uncali
 21 Nisan 2021 Çarşamba 10:55
Sivrisinek ilaçlaması istiyoruz
 şahin
 21 Nisan 2021 Çarşamba 10:37
işten çıkardıkları ve sürgüne gönderdikleri garibanların ahını aldılar.Ben burda demir gibi sosyal demokratım diyenler.işten çıkarıldığı için cami wc lerinde kalmak durumunda kalanların günahı ve vebalini nasıl ödeyecekler.
 Vay vay dünya vay
 21 Nisan 2021 Çarşamba 09:24
İlçe çalışanları olarak rahatsısiz.aritma çalışanları haksizliga uğruyor.telefonla emir veriyorlar sorunları çözen yok. Gereksiz yerlere oturmalik personel alıyorlar.antik Aş.olarak hakkımızı istiyoruz..fazla çalışma ücreti yok, fazla mesai yok, saha yok. İzin kullanamıyoruz. Haksızlıklar diz boyu. Delikanlı yönetici yok. Herkes makamını koruma derdinde
 Sayın baskan
 21 Nisan 2021 Çarşamba 08:51
Personel bile alamıyorsunuz teknik kurumlarda ofis personeli saha personelinden fazla.asat kapatılmalıdır..
 SELMA GÖK
 20 Nisan 2021 Salı 23:56
HİÇ KİMSE CHP Yİ SUÇLAYAMAZ KİŞİLER SÜÇLANIR.
 serikli muhtar
 20 Nisan 2021 Salı 23:36
10 aydır kiralık olan iş makinası operatör olmadığı için çalışamıyor. kamu zararı. asat yönetimi ne iş bilir bilmem.
 Vural
 20 Nisan 2021 Salı 17:25
Müstehak size hani büyükşehir belediyesimi kaldı, arabalarını bile göremiyoruz artık
  Vatandaş Rıza
 20 Nisan 2021 Salı 17:09
İyi olmuş, seçtiğiniz belediye.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber