Gün Haber

Antalya'da bir sağlık skandalı

Burası Antalya Araştırma Hastanesi’nin Hemodiyaliz Ünitesi… Günde onlarca diyaliz hastası burada şifa arıyor. Hastanın kirli kanının diyaliz makinesine alınarak temizlendiği ve ardından kanın tekrar hastaya verildiği hayati bir ünite burası…
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da bir sağlık skandalı
Haberler / Sağlık
19 Ağustos 2021 Perşembe 09:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Peki, sorun ne?..

Bağışıklık sistemleri zayıf, böbrek nakline aday, ağırlıklı yaşlı insanların gelip gittiği bu ünitenin içine, koronaya yakalananlar için de yoğun bakım odaları açıldı. Durumları kötü korona hastaları, hemodiyaliz ünitesinin kapısından diyaliz hastaları ile birlikte giriyorlar, aynı koridorları paylaşıyorlar. Öyle ki, hemşireleri bile ortak… Yani, yoğun bakımdaki ileri derecede bir korona hastasıyla haşır neşir olan bir hemşire, dönüp diyaliz hastasına da bakıyor. Covid hastası ile ilgilenen hemşire diyaliz hastasının tansiyonunu ölçüyor, kan alıyor, hem koronalı, hem de böbrek hastaları ile aynı havayı soluyor.

Bu üniteye bir seansta 20 diyaliz hastası giriyor. Her gün iki seans hasta alınıyor. Böylece ünitede günde 40 hastanın kanı temizleniyor.  Bu işlem haftanın 6 günü sürüyor. Hastanede yer yok diye hemodiyaliz ünitesinde böbrek hastalarının alanı daraltılıp korona hastaları için yoğun bakım yapılması tepki çekiyor. Diyaliz hastaları konuyu hastane yönetimine,  CİMER’e, il sağlık müdürlüğü ve Antalya Tabipleri Odası’na taşıdı. Ancak sonuç çıkmadı.

Bazı diyaliz hastalarının korona yoğun bakımı yapıldıktan sonra kapasite azaldığı için özel hastanelere diyaliz için gönderildiği ileri sürülüyor.  

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Mehmet Yılmaz
 19 Ağustos 2021 Perşembe 12:57
Hastaneleri teşekküllü ve kaliteli bir hale getirilmesine rağmen yönetim ve ilgililer zahmet edipte hastanelerde içinde dışın neler olup bittiğine bakacak kadar zahmete katlanabilseler iş çözülür zannedersem..
 Atatürkçü
 19 Ağustos 2021 Perşembe 10:31
Özel hastanelere gönderilenler ücretsiz olarak hizmetini alıyor, bunu eklemek gerekir. Git özelde tedavi ol denmiyor yani.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber