Gün Haber

Antalya'da aşı olacaklar dikkat!..

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Naci İşoğlu, sağlık bakanını bir günlüğüne aile sağlığı merkezinde çalışmaya davet etti, ''Aşıla sistemi çöktü,182 çöktü, MHRS sistemi de çöktü. Sıra sağlık kurumlarını tamamen çökertmeye mi geldi'' diye sordu.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da aşı olacaklar dikkat!..
Haberler / Sağlık
14 Şubat 2021 Pazar 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dr. Naci İşoğlu, basına ve kamuoyuna başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. İşoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Elimizdeki verilere göre geleceği görmek için müneccim olmaya gerek yok. Covid 19 aşılama çalışmaları başladığı günden bu yana her konuda defalarca uyardık.

Başlangıçta bile sorun yaşanan AŞILA sisteminin, uygulama sayısının arttığında bu yükü kaldırması mümkün değil diye adeta haykırdık. Yine Görmez, Duymaz tavır devam ediyor.

AŞILA sistemi ÇÖKTÜ, Randevu alınacak irtibat numarası 182 ÇÖKTÜ, beraberinde MHRS olarak adlandırılan randevu sistemi de ÇÖKTÜ. Sıra sağlık kurumlarını tamamen ÇÖKERTMEYE mi geldi.

Sağlık Bakanlığı Aile Sağlığı Merkezlerine beş dakikada bir aşı uygulanması için randevu açtı. Hangi bilimsel yaklaşım göz önüne alındı bilemiyoruz. Ancak bildiğimiz tek şey Sağlık Bakanlığı her zaman olduğu gibi kendisine günah keçisi arıyor. Fiziksel alt yapıyı, personel eksikliğini, aşı uygulama yerlerinde aşı sonrası takip için bekleme alanları ,pratikte yaşanan sistem sorunlarını görmezden gelerek hafta sonunda müjde gibi BEŞ DAKİKADA BİR AŞI randevusu icat ettiler.

Sağlık Bakanlığı acilen Aile Sağlığı Merkezlerinin adını Covid19 aşı uygulama merkezi olarak değiştirip diğer yapılması gereken poliklinik, gebe, bebek aşı ve takipleri, çocuk aşı ve takipleri.....hizmetlerini uygulamadan kaldırmalıdır. Bu yaklaşımın sonucu budur.

Bir yönüyle bu gerçeği nihayet görmeleri sevindiricidir. Evet birinci basamağın asli ve ilk sıradaki görevi koruyucu sağlık hizmetleridir. Ama böyle bilim dışı gerçeğe uymayan programlarla diğer koruyucu hizmetleri de ortadan kaldıracak şekilde değil.

SORMAK İSTİYORUZ

Bu kararı alırken hangi bilim kuruluna danıştınız?

Sadece sistem üzerinde randevu açarak sorun çözülebilir mi?

Cevap evet ise ancak aşı yapmış gibi yaparak bu süreye bir aşı sığdırılabilir.

O da ancak sisteme girip onay almadan ve aşı uygulaması yapmadan gerçekleşebilir.

Hangi altyapıyı düzelttiniz de beş dakikada aşı yapılabilir duruma getirdiniz ?

Otomatik aşı yapma makinası icat edildi de bizim mi haberimiz yok  ?

Elimizde bu programa !? yetecek aşı var mı?

Kişiler ASM lere girerken sol omuzları açık ,aşı onaylarını almış olarak mı girecekler ?

Şu anda aşı olmaya gelen bir kişi için eğer şansı varsa en az yarım saat süre harcandığını biliyor musunuz ?

Var sayalım yaptık?! Aşı öncesi ve sonrası kontrol için kişileri nerede bekletmeyi düşünüyorsunuz ?

Bu şekilde aşı olmaya gelenlerin aşıya ulaşmadan virüs bulaşma riskinin artacağının farkında mısınız ?

Aile Sağlığı Merkezlerinin yapması gereken diğer hizmetlerden haberdar mısınız ?

Yaşanacak sorunlar da kişilerin karşısında  sorunun sahibi olan sizlerin değilde, bizim olacağımızdan haberdar mısınız ?(Sanıyoruz bir tek bundan haberdarsınız.)

Bu tarz yaklaşımların sağlıkta şiddet ortamını körükleyeceğinin farkında mısınız ?

Amacınız insanların aşısını yaptırmak mı ? Yoksa sağlık çalışanlarını dövdürmek mi ?

Bilim dışı uygulamaları daha ne kadar sürdürmeyi düşünüyorsunuz ?

Sağlık bakanlığını gerçekleri görerek ,akla, mantığa ve bilime dayalı programları sahaya danışarak yapmaya çağırıyoruz.

Eğer Sağlık Bakanlığı bütün bu sorulara olumlu yanıt veriyorsa,

Sağlık Bakanını bir günlüğüne yaşadığımız koşullarda Aile Sağlığı Merkezinde çalışmaya davet ediyoruz.”

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 15 Şubat 2021 Pazartesi 08:08
Çok ilginç işler oluyor.Bakarsanız hepside tıp insanları ama her kafadan bir ses çıkıyor.İşin içine tıp bilimi dışında başka pencereden bakışlar girince bir bilgi kirliliği dolaşıp duruyor.Rakamlarla oynayanlar mı dersiniz,işlerine geldiği gibi konuşanlar mı dersiniz ne ararsanız var.Baştan beri Sağlık Bakanlığı ne yazık ki değişik nedenlerle pembe bir tablo sundukça yere göğe sığdıramadık,anketlerde en güvenilir insan çıkmaya başlamıştı ki yaz geçti sonbahar gelince birden rakamların değiştiğini gördük Sağlık Bakanı taban yaptı.Bu aşı rakamları da öyle açıklamalara bakarsanız her ay 10 milyon geliyordu,kısacası gerçek neyse söylenmesi gerekirken maalesef toplum kendisini iyi hissetsin diye mi hep üst perdeden konuşuluyor sonrada beyanlar çıkmayınca toplumda bilgi kargaşası hat sayfaya çıkıyor.İşin gerçeği bu aşıyı kendin üretemediğin sürece ÇİN den gelecek aşıya bağımlısın olay bu kadar basit.Onların planlamasına mecbursun,gerisi tırışkadan turşu.
 Mustafa Tuncel
 14 Şubat 2021 Pazar 22:44
"Atatürkçü" kardeşten ricamdır: Annenizi-babanızı nerede aşılattıysanız, lütfen bize de söyleyin, biz de sizinle aynı yurdu paylaşıyoruz, bize de yazık olmasın... Aynı sağlık merkezine hemen gidelim. / Namusumuzla geçen Cuma için e devlet üzerinden randevu aldık. Lakin zamanında gittiğimiz randevumuzda, ASM önünde biriken yaşlı kalabalığında durum korkunçtu: Tek bir hekim için 35 randevu kaydedilmiş fakat hekim başına toplam 4 adet aşı gönderilmiş. Sabah ilk gelen dört kişi olup gitmiş. Bu, bir tek hekimin haliydi. Orada bir çok hekim olduğuna göre 35'i hekim sayısıyla çarpın, aşı mitingindeki yaklaşık sayıya ulaşırsınız.(Saygıdeğer büyükleriniz bu dört kişiden ikisi miydi, yoksa başka bir yoldan giriş yapanlar mı? Suçlamıyorum, inanın, merak ediyorum.) Durum, hekimleri kan ter içinde bırakmıştı. Aşı yaptırmaya giden bastonlu veya benzer durumdaki insanların halini anlatmama gerek yok. Kimseyi kandırmayın, yolunda giden bir şey yok. Olsa vallahi de alkışlarım. Bunu, her kamu kurumunda yapmaktan çekinmem. Çünkü bu kurumlar bizimdir, aldatanların değil. Fakat ALDATTILAR BİZİ! (Umarım, "Atatürkçü" diyerek siz de bizi aldatmıyorsunuzdur.)
 Ziraatci
 14 Şubat 2021 Pazar 19:25
Felaket tellalısınız. Bunları yazacağınıza pandemide hasta bakmayan aile hekimlerini yazsana
 Hasan
 14 Şubat 2021 Pazar 18:25
Sağlık bakanlığı neden tatil günleri sağlık ocaklarında nöbetleşerek hizmet yok. Onu merak ediyorum Sayın başkan onun hakkındada bir yorum yapsanız.
 Atatürkçü
 14 Şubat 2021 Pazar 15:16
Bir tane hayırlı bir açıklamanız olsun. Yeter artık felaket tellalığınız. O kadar zaman rayında giden işler bir an aksayınca mı açıklama yapıyorsunuz. Anneme ve babama randevu aldım yeni aşılarını da oldular. Arıza geçici idi.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber