Gün Haber

Antalya'da Dünya Dans Günü kutlaması

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) 'Dünya Dans Günü', eserlerden alınmış bazı bölümlerin sahnelenmesiyle kutlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da Dünya Dans Günü kutlaması
Haberler / Antalya
30 Nisan 2024 Salı 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşen 'Dünya Dans Günü Gala Gecesi'nde anlatımcı günün anlam ve önemini belirtirken, "Dünya Dans Günü, 1982 yılında Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün öncülüğüyle başlatılmış, dünya genelinde her yıl coşkuyla kutlanan bir özel gün olarak günümüze kadar devam etmiş. Dans, duyguları ifade etmenin ve kültürel mirası yaşatmanın güçlü bir yolu olmanın yanı sıra, farklılıkların anlatılmasında ve insanların birbirlerini daha iyi anlamasında yüzyıllardır en etkili yol olmuştur" dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ ESERLER

Antalya DOB, deneyimli dansçı kadrosuyla birlikte özel bir program hazırlayarak dans severleri bir araya getirdi. Gala gecesinde, dünyaca ünlü besteciler Tchaıkovsky, Adam, Verdi, Bach, Minkus ve Marcello'nun her sahnelenişinde izlenme rekorları kıran 'Fındıkkıran', 'Giselle', 'Kamelyalı Kadın' ve 'Pandemic' adlı bale eserlerinden özenle seçilmiş bölümler sahneye konuldu.

Rengarenk dekor ve kostümlerin de dikkati çektiği gala gecesinde, Antalyalılar dansın ritmine kapıldı. Sanatseverler, performans ve danslarıyla etkileyen sanatçıları ayakta alkış yağmuruna tuttu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber