Gün Haber

Antalya'da 5 yıldızlı otelde taciz skandalı

Ailesi ile birlikte Antalya’ya tatil için gelen 15 yaşındaki Alena Smetanina, iddiaya göre kaldığı 5 yıldızlı otelde garson olarak çalışan D. tarafından kendi odasında cinsel istismara uğradı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da 5 yıldızlı otelde taciz skandalı
Haberler / Turizm
14 Eylül 2020 Pazartesi 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Anne Iuliia Skvortsova’ya, resepsiyon yetkilisine giderek polis veya jandarma ekibinin otele çağırılmasını talep etti. Ancak iddiaya göre otel yetkilileri, “Markamız zarar görür” gerekçesiyle ısrarla olayın üzerini örtmeye çalıştı.

Anne ve kızı kendi imkânlarıyla jandarma ve  Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek otel yetkilileri ve garson hakkında suç duyurusunda bulundu. Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğundan konsolos Ivan Stepanov, hem Kültür ve Turizm Bakanlığı’na hem de Akdeniz Turistik Otelciler Birliği’ne yazdığı dilekçede, “İğrenç olayı saklamak isteyen otel yöneticilerinin misafirperverlik ilkeleri ile hiç bağdaşmayan, Türk otelciliğinin yüksek standartlarını hiçe sayan bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu bildirir, gereğinin yapılmasını talep ederiz” dedi.

SERBEST KALDI

Gözaltına alınan şüpheli D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Otelin genel müdürü Fatma Doğan, şöyle konuştu: “Olay 01.00 sularında bana ulaştı. Personelim, ‘Erkek garsonumuz bir kıza tacizde bulunmuş. Jandarmaya şikâyet etmek istiyorlar’ dedi. Ben de ‘Jandarma anında olaya gelir ama kadın, şikâyet etmek istiyorum, derse kolluk kuvvetleri gelmez. Kadına anlatın kolluk kuvvetlerine gitsin’ dedim. Suçlanan garson 4 yıldır bizimle çalışıyor. Rus kızımızı bir başka tatilci ile öpüşürken görmüş. Gece müdürümüz de kızı öpüşürken görmüş. Kız da odasının önünden geçen garsonumuzu durdurup ‘Anneme sakın söyleme’ demiş. İddia da bu diyalog sonrası ortaya çıktı.”

Salim UZUN (Hürriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Jandarma
 15 Eylül 2020 Salı 06:00
Müdürün aciklamasi boş ve inandırıcı değil...garsonun be işi varmış otel katında bu tür olaylar cik oluyor bu sadece ortaya çıkan
 Murat
 14 Eylül 2020 Pazartesi 13:31
2 çapulcu müşteri geliyor onuda siz kaçırıyorsunuz bravo size. turizm mi yerle bir olur inşallah
 H.Hüseyin Dulun
 14 Eylül 2020 Pazartesi 10:46
Otel müdiresi, hem s.çmıç, hem de sıvamış. Yuh yani!
 demir
 14 Eylül 2020 Pazartesi 10:34
Otelin müdürü Fatma Doğan gece yarısı otel müşterisi jandarmaya gönderilir mi,aldığınız bu konuyu jandarmaya telefonla bildireceksiniz.Jandarma en kısa zamanda otele gelir ve soruşturur,anlaşılan otelin adı çıkmasın diye belki kadın şikayetinden vazgeçer diye savsaklama olmuş.Birde bu tür olaylarda herkes kapatmaya çalışıyor,bırakın sorumlu makamlar soruştursun,gerçek neyse ortaya çıksın.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber