Gün Haber

Antalya Valisi: Turizm ekonomisi paylaşılmalı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, "Turizmin sadece avantajı yok, külfeti de var. Bu şehir turizmin külfetine hep beraber katlanıyor. Turizmin oluşturduğu ekonomiyi şehirle paylaşmazsak o zaman şehir Barcelona'nın yaptığı gibi yapabilir" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya Valisi: Turizm ekonomisi paylaşılmalı
Haberler / Turizm
12 Aralık 2019 Perşembe 17:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Otel Satınalma Yöneticileri Derneği'nce (TÜRSAD) bu yıl 2'ncisi düzenlenen Türkiye Turizm Tedarik Fuarı, Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki bir otelde törenle açıldı. Törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve TÜRSAD Başkanı Bülent Bilgiç ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Antalya'nın turizmde çok iyi bir sezonu tamamlamak üzere olduğunu belirterek, "Antalya'da bütün rekorları alt üst ettik. 2020'ye daha umutla giriyoruz. Yüzde 17'lik büyümenin üzerine koyarak, 2020'yi tamamlarız diye temenni ediyoruz. Bunun için hedef koymak, bu koyduğumuz hedefler doğrultusunda çalışmak gerekir" dedi.

Kamu, özel sektör ve sivil yönetim olarak Türkiye'nin lokomotifi olan Antalya'da turizmi bir yere taşımak için çok ciddi çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Vali Karaloğlu, çok ciddi bir ekonomi olan turizmin tabana yayılması gerektiğine işaret etti. Otellerin ihtiyaçlarının öncelikle Antalya'dan, bulunamıyorsa bölge ve ülke genelinden temin edilmesi gerektiğini kaydeden Vali Karaloğlu, otellerin ihtiyaçlarını yurt dışından karşılaması durumunda Antalya halkının buna 'Bir saniye kardeşim' diyebileceğinin altını çizdi. Vali Karaloğlu, "Turizmin sadece avantajı yok, külfeti de var. Bu şehir turizmin külfetine hep beraber katlanıyor. Turizmin oluşturduğu ekonomiyi şehirle paylaşmazsak o zaman şehir Barcelona'nın yaptığı gibi yapabilir. Barcelona halkı eylem yapıyor ve 'Turist artık bu şehir için yük' diyor. Gelecekte Antalya halkının 'Yeter artık' dememesi için oluşan ekonominin şehirle, halkla paylaşılması, bölüşülmesi lazım" diye konuştu.

TÜRSAD Başkanı Bülent Bilgiç de konuşmasında geçen yıl ilki düzenlenen sektör buluşmasında 4 milyar TL işlem hacmi olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bu yıl 95 tedarikçi çözüm ortağımızla birlikte 1000'e yakın yerli ve yabancı marka katılımıyla 6 milyar TL'ye çıkarmak istiyoruz. 2020 hedefimiz ise TÜRSAD çatısı altında olan Türkiye Turizm Tedarik Fuarı'nı uluslararası arenaya taşıyarak, işlem hacmimizi 10 milyar liraya çıkarmaktır."

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra Antalya Valisi Münir Karaloğlu fuarda açılan stantları gezdi.








 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Otellerden Para Alınsın
 13 Aralık 2019 Cuma 10:57
Büyükşehire merkezden şehir nufusuna gore destek ödenek geliyor. Ama yazın 15 milyon turiste hizmet verilyor yollar parklar vs kullanılıyor. Otellerden ziyade ülkeye giris yapan turistlerden kişi başı 15 TL ucret alınmalıdır bu ucretlerde Beledıye kasasına kaydedılmelıdır. Bu konuda Valı bey gereklı adımları atmalıdır
 Kaçaklar Engellensin
 13 Aralık 2019 Cuma 10:06
Sayın Valim Açık Olarak Şikayet Ediyorum. 1*- Kundu Bölgesindeki ana cadde üzerlerinde derme çatma kulubeler inşa edilmiş durumdadır. AKSU Belediyesi hiç bir şekilde karışmıyor! Defalarca kez şikayet edilmesine rağmen Özellikle Kundu Caddesinde Kaldırım üzerleri işgal edilmiş durumda. Apartman bahcesıne kulube koymuşlar ve oradan Seyahat Acentesı Isı yapıyorlar, Tur satıyorlar, Bisiklet, Ginger ve hatta Araç Kiralama işi yapıyorlar! Aksu Belediyesi neden denetim yapmıyor. O yapmıyorsa Çıksın büyükşehir yapsın. Binlerce Euro kira veren yasal vatandaşın hakkı gasp ediliyor. Lütfen degerli Yazarlarım sizlerde o caddeye bir bakın Delph. Oteller karşısı ozellıkle apartmana aıt Cım otopark Alanı komple dukkan Baraka Kulube olmus ses yok!!!
 İmza
 13 Aralık 2019 Cuma 10:06
Vali güzel konuşmuş. Ben istemiyorum turistlerin gelmesini

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber