Gün Haber

Antalya Kent Konseyi Başkanı Kurt: 'Üniversite bize hep destek verdi'

CUMHURBAŞKANLIĞI İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve 12 üniversitenin desteğiyle düzenlenen Güney Kariyer Fuarı'nın (GÜNKAF) ikinci günü etkinlikleri kapsamında Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt gençlerle buluştu.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya Kent Konseyi Başkanı Kurt: 'Üniversite bize hep destek verdi'
Haberler / KAMPÜS
24 Şubat 2024 Cumartesi 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Başkan Kurt Antalya Kent Konseyi'ni tanıtan bir sunum ve konuşma yaptı. Akdeniz Üniversitesi'nin ve Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın her daim desteklerini yakından hissettiklerini kaydeden Başkan Kurt, "Kampüsümüzün kapıları bizlere her zaman açık oldu. Çalışmalarımıza her zaman destek verildi. Akdeniz Üniversitesi gençlerimize ulaşmada bizlere köprü oluyor. Bu bizler için çok önemli. Çünkü gençler bizim yarınlarımız. Geleceği onlar inşa edecek. Kentimizi onlar güzelleştirecek. Gençliğin olduğu yerde hareket var, ümit var. Onun için üniversitemizin desteğini çok önemsiyoruz" dedi.

YÖNETİME HALKIN KATILIMINI SAĞLAMAK AMACINDAYIZ

Başkan Kurt, Antalya Kent Konseyi'nin yerel yönetimlere ve karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlamak, Kentin kalkınma, gelişim ve eylem planlarının hayata geçirilmesini sağlamak, yerel demokrasinin gelişim ve yerleşimine katkıda bulunmak, sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir kent yaratmak amacı ile kurulduğunu anlattı. Halkın yerel yönetimlere katılma alışkanlığının kazandırılmasının, tabanda demokratik kültürün, kentlilik bilinci ve sorumluluğunun geliştirilmesi yönünden büyük önem taşıdığını belirten Başkan Kurt, şunları söyledi:

"Antalya Kent Konseyi, Büyükşehir Belediyesi'nin girişimi ile 3 Mart 1997'de kentteki kamu kurum-kuruluşları, dernekler vakıflar, meslek kuruluşları siyasi partiler, üniversite ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren yapısıyla kentin en geniş katılımlı platformunu oluşturmuştur. Kent yönetiminde yeni bir yaklaşımı, katılımcı yerel yönetim sistemini geliştirme gibi çok önemli bir işlev üstlenmiş bulunmaktadır."

Program sonunda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt'a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber