Gün Haber

Antalya HDP'de yönetim belli oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya 4. Olağan Kongresi, Kepez ilçesinde bir düğün salonunda yapıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya HDP'de yönetim belli oldu
Haberler / Siyaset
27 Şubat 2022 Pazar 22:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HDP Antalya İl Kongresi’ne HDP Grup Başkan Vekili, İstanbul Milletvekili Hakki Saruhan Oluç, Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ile Parti Meclis Üyeleri Aydın Çetinkaya ve Songül Şarklı ile çok sayıda siyasi parti, sivil toplum temsilcisi katıldı.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül genel ve yerel siyasete dair çarpıcı açıklamalarıyla salondan büyük alkış aldı. Antalya Limanı’nı iktidarın Katar şeyhine sattığını söyleyen Bülbül, konuymasını şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır’a kayyum darbesi, Antalya’ya liman darbesi. Antalya’nın limanı Katar şeyhine satıldı. Bu çok önemli bir şey. Antalya Limanı’nın Katar şeyhine satılması Antalya halkına, Antalya esnafına, Antalya tarihine, Antalya ekonomine yapılmış bir darbedir.” 

Antalya’nın doğasının da talan edildiğine dikkat çeken Bülbül, mermer ve taş ocağı adı altında yapılan tahribatı eleştirdi. Kaş-Kalkan otoyol projesini eleştiren Bülbül, "Bu vurguna, bu talana da henüz başlanmadı" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da iktidarın baskı, zülüm politikasını eleştirdi.

Kongrede tek aday olarak çıkan Ahmet Kaya Başkanlığı’ndaki yönetim şu isimlerden oluştu: 

Hülya Hasbay (eş başkan), Mehmed Ali Yavuz, Remziye Zengin, Muhammed Osman Metindir Vahide Doğan, Ömer Aktaş, Gönül Ak, Deger Yurğun, Neriman Bakır, Yusuf Kuluçer, Haci Tekmenüray. 

Disiplin Kurulu: Alican Mat, Selma Yavuz, Osman Topaloğlu. 

Genel Merkez Delegeleri:  Muhsin Taşar, Remziye Zengin, Hamid Çelik, Metin Şahin, Şengül Kaçar, Birgül Aydemir, İhsan Nergis, Songül Şarklı, Hülya Hasbay, Gönül Ak, Selma Yavuz, Vahide Doğan, Neriman Bakır, Değer Yurğun, Cevdet Çağlar, Alican Mat, Şafi Şat, Abdulnasır Sevim, Refik Güvener, Dursun Satıcı, Muharrem Gümüştaş, Arif Çarşı, Mehmet Çobaner, Mehmet Deniz, Makbule Marangoz, Mehmet Ali Alagöz, Abdullah Demir, Yüksel Şahin, Hüseyin Dakdak, Haydar Çelik, Telli Günay, Osman Topaloğlu, Nalan Metindir, Eyüp Uşma.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Lotus
 28 Şubat 2022 Pazartesi 08:59
Yorumunuz:bebek katilleri hpkkk destekleyen lerin ellerinde kan var

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber