Gün Haber

Antalya DOB 'Türküyem'i sahneledi

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), türkülerin ve klasik müziğin bir arada sunulduğu müzikli ve danslı "Türküyem" eserini sahneledi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya DOB 'Türküyem'i sahneledi
Haberler / Antalya
9 Ekim 2019 Çarşamba 17:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Türküyem' müzikalinin metin yazarlığını M. Fatih Şanal üstlenirken, müzik düzenlemesini Erdal Tuğcular, koreografisini Nurdan Sinkil, dekor-kostüm tasarımını Gürcan Kubilay, ışık tasarımını Mustafa Eski hazırladı.

Orkestra şefliğini Hakan Kalkan ile Ömer Yöndem yaptığı konserde Anadolu halkının acıları, sevinçleri, aşkları klasik batı ve Türk Halk Müziği enstrümanları eşliğinde, özgür metin içerisinde canlandırıldı.

Zaman zaman tiyatro sahnesine de dönüşen sahnede soprano Serap Demirhan Işık, Sinem E. Ulusoy, tenor M. Burak Pektaş, bariton Erdi Can Aybaş, bas Alaaddin Ataseven solist sanatçılar olarak sahneye çıktı.

Antalya DOB Orkestrası'nın eşlik ettiği 'Türküyem'de 'Yüksek Yüksek Tepeler', 'Süpürgesi Yoncadan', 'Gemiler Giresun'a', 'Memberi', 'Harman Yeri', 'Efe', 'Batum', 'Semah' gibi birçok eserlerin hikâyeleri canlandırmayla yorumlandı.

İzleyenleri Anadolu'yu türkülerle gezdiren, gelenek-görenekleri yansıtan 'Türküyem' müzikali 15 Ekim Salı, 22 Ekim Salı (son temsil) saat 20.00'de sahnelenecek.

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (ANTDOB), TURKULERIN VE KLASIK MUZIGIN BIR ARADA SUNULDUGU MUZIKLI VE DANSLI "TURKUYEM" ESERINI SAHNELEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yusuf DEMİR/ANTALYA (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber