Gün Haber

Antalya, Almanya'dan daha güvenli

Almanya’da yayınlanan Bild Gazetesi’nin muhabiri, uçağa binip turist gibi Antalya’ya tatile geldi. Türkiye’nin salgına karşı eksiksiz önlemler aldığını yazdı. İşte detaylar…
ABONE OL
Abone Ol
Antalya, Almanya'dan daha güvenli
Haberler / Turizm
23 Haziran 2020 Salı 12:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’ye turist gibi özel bir muhabir yollayan Bild Gazetesi, Berlin’den Antalya’ya seyahati, oteldeki önlemleri ve dönüşü tüm detaylarıyla yazdı.

Gazete, Antalya havalimanında alınan önlemlerin Berlin Tegel Havalimanı’ndan daha sıkı uygulandığının altını çizdi.

“Cankurtaran bile maske takıyor” başlığı altında Michael Quandt imzasıyla yayınlanan haberde seyahatte alınan önlemler adım adım anlatıldı.

Hürriyet Gazetesi’nden Ali Varlı’nın aktardığı haberin detayları ve Bild Gazetesi muhabirinin Antalya gözlemleri şu şekilde:

  • Uçuş süresince maske takmak zorunlu. Kurala uymayanlara 70 ile 700 Euro arasında ceza kesiliyor. Maske takmamak için direnen yolcular aktarma yapılacak havaalanında uçaktan indiriliyor.
  • Antalya Havaalanı’nda tüm gelen yolcuların ateşi ölçülüyor. Ateşi 37.8’den yüksek çıkanlara hemen havaalanında koronavirüs testi uygulanıyor.
  • Uçaktan alana ve alandan da otele kadar otobüsle yapılan transferlerde her iki koltuktan birinin boş bırakılması zorunlu.
  • Otele girişte içecek ikramı yerine müşterilere el temizliği için dezenfektan veriliyor ve ateşi yeniden ölçülüyor. Otel odasının banyosunda da temizlik için tüm önlemler alınmış.
  • Antalya’daki oteller kapasitelerinin yarısı kadar müşteri kabul ediyor. Şezlonglar arasında 2-3 metre ara bırakılmış. Cankurtaran Caner Budak (28) maskeyle zor olduğunu söylüyor. Ama ‘hiç tatilci gelmemesinden iyidir’ diye de ekliyor.
  • Otellerde açık büfe uygulaması artık yok. Yemekler müşterilerin tabağına eldivenli ve maskeli görevliler tarafından servis ediliyor.

“ANTALYA HAVAALANI İLE KIYASLANDIĞINDA KÖTÜYDÜ”

Gazetenin muhabiri Berlin’e dönüşünden 30 saat önce Antalya’da hastanede koronavirüs testi yaptırdığını ve sonucun negatif çıkması üzerine uçtuğuna da haberde yazdı. Muhabir, “Böylece Berlin’de 14 gün karantinada tutulmaktan kurtuldum” dedi.

Dönüş yolunda uçakta yolculara bilgilendirmek amacıyla broşürler dağıtıldığını da yazan muhabir, Berlin Tegel Havaalanı’ndaki uygulamayı ise şöyle kaleme aldı: “Havaalanında kontrol yok, uyarı yok. Berlin Tegel Havaalanı’nda uygulanan sosyal mesafe kuralı ve hijyenik önlemler de Antalya Havaalanı ile kıyaslandığında kötüydü.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Ersin akbas
 29 Temmuz 2021 Perşembe 09:19
Benim yıllar dir bitmeyen derdim var
 demir
 23 Haziran 2020 Salı 12:18
Çok güzel tespitler.Sadece gördüğünü yazmış,gayet güzel.Keşke şunu da ilave etseydi,bozduruyorsun 1000 euro 7700 tl veriyorlar,harca harca bitmiyor.Gayet ucuz bir ülke,deniz kum güneş şahane.Otellerde açık büfe istediğini ye iç,her şey fiyata dahil.Avrupa'lılar için bedava,daha ne istiyorsunuz.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber