
Uzmanlık alanı hastane odaları olan hırsız yakalandı

6 günde 12 böbrek, 6 karaciğer nakli

Sağlık-Sen: Haziranda 15 sağlık çalışanı şiddete uğradı

'Bir mucize olsun, kızım yaşasın'

Kıl dönmesi, tıptaki ismiyle pilonidal sinüs hastalığı özellikle 15-25 yaş aralığındaki erkeklerde görülmektedir. Oldukça rahatsız eden bir hastalık olduğu için daha fazla vakit kaybetmeden fark edildiği an doktora başvurulmalıdır.
Kıl Dönmesi Nedir?
Kılların yoğunlukta bulunduğu bölgelerde daha fazla görülür. Risk faktörleri ise;
Şeklindedir. Bu riskleri engellemek için vücuttaki tüylerin düzenli periyotlarla alınması önerilir. Eğer kıl dönmesi meydana geldiyse mutlaka cerrahi bir uzmandan yardım alınmalıdır.
Kıl Dönmesi Nasıl Olur?
Kıl dönmesi özellikle erkeklerin kuyruk sokumu ve diğer kıllı bölgelerinde meydana gelir. Vücutta kuyruk sokumu dışında en çok ense, saç derisi, sırt gibi bölgelerde görülür. Tüy ve kılların gözenek ya da boşluklardan derinin içine gömülmesi ve burada birikerek kistik bir yapı oluşturması anlamına gelmektedir. Kıl dönmesi biriktiği bölgede iltihaplanmaya da yol açar.
Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi ile son dönemlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle ameliyattan korkan kişiler için bir alternatiftir. İki kalça arasında özellikle kıvrımlı olan bölgede meydana gelen kıl kesecikleri lazer ile alınır. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisinde cerrahi işlemlerde olduğu gibi kesik ve yara olmaz. Normal dokuyu olabildiğince almayarak kıl keseciklerini ortadan kaldırmaya programlanmıştır. Bu yüzden ameliyata göre daha avantajlıdır. Operasyona başlamadan önce lokal anestezi uygulanır ve hastaya herhangi bir yan etki yapmaz.
Peki ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi hastaya sunduğu avantajlar neler?
Kıl Dönme Belirtileri
Kıl dönmesi ameliyatsız tedavi aşamasına geçmeden önce doktorların hastayı muayene etmesi gerekmektedir. Hasta doktora belirtiler ışığında geç kalmadan gitmelidir. Belirtiler şu şekildedir;