Gün Haber

Almanya'dan Ziraat Bankası'na Talha Görgülü cezaları

Almanya,Talha Görgülü-GTI yüzünden Ziraat Bankası’na ağır ceza kesti.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya'dan Ziraat Bankası'na Talha Görgülü cezaları
Haberler / Turizm
28 Ağustos 2021 Cumartesi 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İflas ettikten sonra Ukrayna’ya kaçan, orada yakalanıp Almanya’ya getirildikten sonra bir süre cezaevinde kalan sonra serbest bırakılan GTI’nin sahibi Talha Görgülü ilginç bir olay ile yeniden gündemde.

Alman Bankacılık Denetleme Kurulu (BaFin), Ziraat Bankası’na GTI Talha Görgülü olayından dolayı tarihte görülmemiş ağır cezalar kesti. Bankanın kredi vermesi ve mevduat toplaması kısıtlandı. Ankara’nın 4 genel müdür adayı reddedildi.

Sözcü Gazetesi’ndeki Ali Gülen’in haberine göre Almanya bankacılık tarihinde görülmemiş cezaların nedenleri, bankanın 2017'den beri verdiği kredilerin sonuçlarında ve son yıllarda Türkiye'ye kaynağı belirsiz şekilde para aktarımında yatıyor.

Türkiye'deki çeşitli şirketlere Almanya'daki Ziraat Bankası üzerinde kredi verilmesi, GTI Reisen ile Görgülü kardeşlerin açığını kapatmak için Rusya'dan 10 milyon Euro getirtilmesi ve Türkiye'deki ‘Varlık barışı’ nedeniyle banka üzerinden son iki yılda, denetimsiz- sorgusuz paralar gönderilmesi bu ağır cezalara yol açtı.

Kara para ve hileli  iflas

2013 yılında iflas eden, GTI Travel ve Sky Airlines'ı bünyesinde barındıran Kayı Grubu'nun sahibi Talha Görgülü Almanya'nın 'kara para' ve 'hileli iflas' iddialarıyla açtığı dava üzerine 2019 yılında Ukrayna'da yakalanıp Almanya'ya teslim edilmişti.

İŞTE ŞOKE EDEN KARARLAR

Bankanın kapatılmasından bir önceki adım niteliğindeki kararlar şöyle;

1) Ziraat Bank AG‘ye “Büyük miktarlarda kredi” verme yasağı getirdi. Artık Türkiye'den ipotek karşılığı milyonlarca Euro'luk krediler verilemeyecek.

2) Ayrıca, bankanın yüksek miktarlarda mevduat alması, piyasa üzerinde faiz vermesi yasaklandı.

3) Kurul, yönetimi uyardı ve Türkiye'deki Ziraat Bankası tarafından çeşitli aralıklarla gönderilen dört genel müdürü de reddetti.

4) BaFin tüm bankacılık işlemlerinde bankanın daha fazla öz sermaye kullanımını kararlaştırdı ve idari işlemler için özel maddi garantiler talep etti.

5) Ayrıca bankaya yüksek miktarda para cezası kesildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 toprak
 29 Ağustos 2021 Pazar 08:44
Almanya kredilerin hesabını soruyor ve teminatsız hiç bir yere kredi veremezsiniz diyor.Bizde ne oluyor önce çiftçiyi destekleyecek olan Ziraat Bankası Demirören'lere 750 milyon dolar kredi veriyor ve gerekli teminatları almadan,yazılıyor çiziliyor karşılığında bir arazi veriyor sonra arazinin evsafı değişiyor değer kaybediyor falan,bu işin doğrusu ne,çıkıp da doğru dürüst Banka yönetiminden bir açıklama olmuyor.Neymiş efendim diğer müşteriler neyse buda öyleymiş,top dolandırıp duruyorlar.Gün gelir devran dönerse bunun hesabını nasıl verecekler acaba.Çiftçi aldığı kredileri ödeyemeyince topraklarına el koyacaksın,ama sırtı kalın olanların önüne yatacaksın,en hafif tabirle ayıptır günahdır.
 taş
 28 Ağustos 2021 Cumartesi 16:52
Alıştılar ya sürekli çek bankalardan kredi sonra ödeme veya şu bu nedenle kredilerin üzerlerine yatıyorlar.Sonra başka şirketler, hiç yaşantılarından vazgeçmedikleri gibi bir cezada almıyorlar.Orası Almanya kuruş kuruş sorar,kim ki yasaya uymuyorsa karşılığı sorulmalı,umarım bizimkilere örnek olur diyeceğim ama nafile.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber