MENÜ
Antalya 22°
Gün Haber
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akdeniz Üniversitesi yemekhanesinden Yörük menüsü
KAMPÜS
13 Aralık 2021 Pazartesi 13:51

Akdeniz Üniversitesi yemekhanesinden Yörük menüsü

AKDENİZ Üniversitesi, öğrencilere Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla merkezi yemekhanesinde bölgeye özgü yörük yemekleri menüsü sunmaya başladı. Öğrenciler her ay farklı bir Yörük menüsü ile tanışacak.

Akdeniz Üniversitesi'nde öğrencilere Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla örnek bir proje başlatıldı. Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM) öncülüğünde hayata geçen projede, merkez yemekhanede her ay öğrencilere ve personele Yörük yemekleri sunulacak. Her ay farklı bir Yörük menüsünün yer aldığı projede ilk menü önceki gün servis edildi.

BİRÇOK ÖĞRENCİ İLK KEZ TATTI

Yayla çorba, keşkek, etli nohut yemeği ve şekerpare tatlısından oluşan yemek listesi öğrencilerden ilgi gördü. Özellikle Yörük kültürüne özgü lezzetlerin başında olan ve özel günlerde ikram edilen keşkek, birçok öğrenci tarafından ilk kez tadıldı. Yemekler tamamen geleneksel yöntemlerle yapılırken, yemeklerin hazırlanma süreci bir gün önceden başladı.

ÖĞRENCİLER YÖRÜK YEMEKLERİ İLE TANIŞACAK

YÖRKAM Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın öncülüğünde yaptıkları bu uygulamada amaçlarının farklı illerden Antalya'ya gelen öğrencilerin ve personelin bölgenin milli kültürünü yansıtan yemekleri tecrübe etmeleri olduğunu söyledi. Yemek ve beslenme kültürünün milli kültürün unsurlarından olduğunu ifade eden Doç. Dr. Uslu, “Yeme içme kültürü bir toplumu dışarıya tanıtan en önemli faktörlerdendir. Doğada yaşayan ve zamanla yarışan konar göçer yörük yemekleri çok pratiktir" dedi. Yörük yemeklerinin genel olarak ağırlığını buğday içeren çorbalar ve yemeklerin oluşturduğu bilgisini veren Doç. Dr. Fatih Uslu, her ay farklı Yörük lezzetlerinin tanıtımı yapacaklarını sözlerine ekledi.

AKDENIZ UNIVERSITESI, OGRENCILERE YORUK KULTURUNU TANITMAK AMACIYLA MERKEZI YEMEKHANESINDE BOLGEYE OZGU YORUK YEMEKLERI MENUSU SUNMAYA BASLADI. OGRENCILER HER AY FARKLI BIR YORUK MENUSU ILE TANISACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI, OGRENCILERE YORUK KULTURUNU TANITMAK AMACIYLA MERKEZI YEMEKHANESINDE BOLGEYE OZGU YORUK YEMEKLERI MENUSU SUNMAYA BASLADI. OGRENCILER HER AY FARKLI BIR YORUK MENUSU ILE TANISACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI, OGRENCILERE YORUK KULTURUNU TANITMAK AMACIYLA MERKEZI YEMEKHANESINDE BOLGEYE OZGU YORUK YEMEKLERI MENUSU SUNMAYA BASLADI. OGRENCILER HER AY FARKLI BIR YORUK MENUSU ILE TANISACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2022 Gün Haber