Gün Haber

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine TÜBİTAK'tan ödül

AKDENİZ Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'nda birincilik ödülüne layık görülerek finalist olmaya hak kazandı.
ABONE OL
Abone Ol
Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine TÜBİTAK'tan ödül
Haberler / KAMPÜS
4 Eylül 2020 Cuma 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları bölge değerlendirme sonuçları açıklandı. Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen yarışmada toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yapılan bölge değerlendirmeleri sonucunda her bölgede 30 birincilik (finalist) ve her alanda bir ikincilik ile bir üçüncülük ödülü sahibini buldu. 

Akdeniz Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Konya'da yapılan TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında iki farklı alanda birincilik elde etti. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Helhel'in danışmanlığında Melikhan Eren 'Binalarda Kolon İçi Korozyon Tespit Radar Sistemi Tasarımı' başlıklı projesi ile 'Makine İmalatı' dalında; Öğretim Görevlisi Dr. Yalçın Akbayrak'ın danışmanlığında Recep Tayyip Çam 'Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Geliştirme Modülü' başlıklı projesi ile 'Akıllı Şehirler ve Ulaşım' alanında bölge birincisi oldu.

Final değerlendirmeleri 9- 10 Eylül tarihlerinde çevrimiçi olarak yapılıp ödül alan projeler TEKNOFEST kapsamında sergiye davet edilecek.

ELEKTRONIK MUHENDISLIGI BOLUMU OGRENCILERI, TUBITAK 2242 UNIVERSITE OGRENCILERI ARASTIRMA PROJE YARISMALARI'NDA BIRINCILIK ODULUNE LAYIK GORULEREK FINALIST OLMAYA HAK KAZANDI. OGRETIM GOREVLISI DR. YALCIN AKBAYRAK'IN DANISMANLIGINDA RECEP TAYYIP CAM 'ELEKTRIKLI ARAC SARJ ISTASYONU GELISTIRME MODULU' BASLIKLI PROJESI ILE 'AKILLI SEHIRLER VE ULASIM' ALANINDA BOLGE BIRINCISI OLDU.(FOTO:ANTALYA,DHA)

ANTALYA (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber