Gün Haber

Akdeniz Üniversitesi'nin hedefinde Nobel var

AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, tıp fakültesinin Akademik Genel Kurul Toplantısı'nda yeni eğitim sistemini anlattı, "Hedefimiz Nobel ödülü alacak öğrenciler yetiştirmek" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Akdeniz Üniversitesi'nin hedefinde Nobel var
Haberler / KAMPÜS
6 Ocak 2022 Perşembe 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AÜ'de 2021 yılının değerlendirildiği Tıp Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. Akademik Genel Kurul Toplantısı'na AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

PANDEMİDE İYİ BİR SINAV VERDİK

Konuşmasına 1.5 yıllık görev süresini değerlendirerek başlayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Göreve geldiğimizde öncelikle Covid-19 pandemisinin yarattığı zorluklarla mücadele ettik. Covid'in birkaç yönü vardı. Bunlar sağlık, ekonomi ve eğitim. Bence pandemide Akdeniz Üniversitesi iyi bir sınav verdi. Hem sağlık ve tedavide, hem eğitimde hem de ekonomik olarak çalışanlarımızı desteklemek açısından ben iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Bu açıdan çok teşekkür ediyorum hepinize hep beraber yaptık bunu" dedi.

YÖKAK KRİTERLERİ REHBERLİK EDECEK

İlk günden bu yana akreditasyon süreci için yoğun mesai harcadıklarını belirten Rektör Özkan, “Bu yoğun ve meşakkatli sürecin sonunda 54 üniversite içerisinden sadece 9'u akredite olmaya hak kazandı. Biz Tıp Fakültesi olarak çift akredite olan bir fakülteyiz. Bu anlamda hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizim önümüzde rehberlik edecek en standart unsur akreditasyon" diye konuştu. Rektör Özkan, uzaktan eğitim konusunda da Prof. Dr. Murat Turhan sayesinde uzaktan eğitimi başarıyla yürüttüklerini, bu sistemin YÖKAK'ta da çok ciddi puanlar alarak örnek gösterildiğini ifade etti.

NOBEL ALACAK ÖĞRENCİLER ÇIKABİLİR

Rektör Özkan, Tıp Fakültesi'nde uygulanması hedeflenen yeni eğitim modeliyle ilgili de bilgi verdi. Rektör Özkan, "Hekimlik mesleği pratiğindeki gibi semptom bazlı eğitim müfredatını getirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin daha ilk yıllarından itibaren vakalar ve semptomlar üzerinden eğitim görecekleri bir sisteme geçmeyi düşünüyoruz. Hazırlık süreci meşakkatli ve bildiğimiz klasik eğitimden farklı bir eğitime geçiş söz konusu. Hedefimiz öncelikle çok sağlam doktor yetiştirmek. Bununla beraber TUS'ta iyi derece yapan ve alanlarında öncü bilim adamı yetiştirmek istiyoruz. İnşallah bu sistemle Nobel ödülü alan öğrenciler çıkacaktır" şeklinde konuştu. Rektör Özkan, ayrıca online sınavlar için tabletler, simülasyon laboratuvarları gibi yeni düzenlemelerle tıp eğitimini çağı yakalayacak seviyede daha da güçlendireceklerini ifade etti.

ÇIKTI ODAKLI AKILLI PROJE YÖNETİM SİSTEMİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, sunumunda Bilimsel Araştırma Projeleri Modeli, Bilimsel Araştırma Vadisi ve öğretim üyesi atama yükseltme kriterleri ile ilgili çalışmaları anlattı. Rektör Yardımcısı Turhan şöyle konuştu;

"Rektör hocamızın ilk gündem maddesi olan Üniversitemizin bilimsel araştırma projelerine ayrılan kaynakları verimli, adaletli ve çıktı odaklı olarak kullanabilmek için hayata geçirdiğimiz 'Çıktı Odaklı Akıllı Proje Yönetim Sistemi' üniversitemiz için önemli kazanımlardan biri oldu. Bu sayede yapılan tüm projeler bilimsel araştırma, patent veya girişimcilik olarak üniversitemize katkı sağlayacak herkes bu kaynaklardan objektif olarak yararlanacak."

Atama yükseltme kriterlerinde de herkesin eşit sistemle değerlendirileceğini söyleyen Prof. Dr. Turhan bu kapsamda kriterlerin YÖKAK, YÖK izleme ve araştırma odaklı üniversite kriterlerini destekleyecek şekilde yeniden tasarlandığını ifade etti.

TIP EĞİTİMİ İLE ÖNCÜ OLACAĞIZ

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar da yaptığı sunumda öğretim elemanları ile ilgili bilgiler, eğitimde ve araştırmada mevcut durumu, gelecek ile ilgili dekanlık olarak planları hakkında detaylı olarak bilgi verdi. Tıp eğitiminde yapılması planlanan değişikliklerden bahseden Prof. Dr. Gürpınar, Ters Yüz Eğitim Modeli, Semptom Bazlı Eğitim Modeli konu başlıkları altında yurtdışında yaygınlığı giderek artan modeller hakkında bilgiler aktararak bu programlar hayata geçirildiğinde Türkiye'de örnek gösterilen bir fakülte olacaklarını söyledi. Tıp Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı soru cevap bölümünün ardından son buldu.

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORU PROF.DR. OZLENEN OZKAN, TIP FAKULTESININ AKADEMIK GENEL KURUL TOPLANTISI'NDA YENI EGITIM SISTEMINI ANLATTI, "HEDEFIMIZ NOBEL ODULU ALACAK OGRENCILER YETISTIRMEK" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORU PROF.DR. OZLENEN OZKAN, TIP FAKULTESININ AKADEMIK GENEL KURUL TOPLANTISI'NDA YENI EGITIM SISTEMINI ANLATTI, "HEDEFIMIZ NOBEL ODULU ALACAK OGRENCILER YETISTIRMEK" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORU PROF.DR. OZLENEN OZKAN, TIP FAKULTESININ AKADEMIK GENEL KURUL TOPLANTISI'NDA YENI EGITIM SISTEMINI ANLATTI, "HEDEFIMIZ NOBEL ODULU ALACAK OGRENCILER YETISTIRMEK" DEDI.(MURAT TURHAN)(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORU PROF.DR. OZLENEN OZKAN, TIP FAKULTESININ AKADEMIK GENEL KURUL TOPLANTISI'NDA YENI EGITIM SISTEMINI ANLATTI, "HEDEFIMIZ NOBEL ODULU ALACAK OGRENCILER YETISTIRMEK" DEDI.(EROL GURPINAR)(FOTO:ANTALYA-DHA)
ANTALYA,(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 GERÇEKÇİ VE ADİL OLMAYAN AKADEMİK YÜKSELTME KRİTERLERİ
 7 Ocak 2022 Cuma 09:49
Aldığım duyumlara göre, Akdeniz Üniversitesi, yukarıda yazılan, tarafında çıtası yükseltilen Akademik Yükseltme Kriterleri sonucunda yaklaşık 450 kişinin kadro beklediği iddia edilmektedir... Yani, ilgili kriterler sonucu çok ciddi kadro mağduriyetler yaşatacağı ileri sürülmektedir. Bu ise, zaten düşük gelirlere sahip olan ve bugünlerde yaşanan ağır ekonomik kriz koşullarında ciddi ekonomik, moral, motivasyon kayıplarına, aile-içi çatışmalara yol açacağı öne sürülmektedir. İlgili kriterlerin A.Ü. sosyal, beşeri, eğitim, iletişim, ilahiyat. hukuk vb. bilimler için gerçekçi, yapılabilir olmadıkları, Fen Bilimcileri "aklı" ile yapıldığı ileri sürülmektedir. Türkiye''de akademisyenlerin AKADEMİK LİYAKATA göre işe girip, yükseltilmediği tarihsel gerçeği de göz önünde tutulunca, ilgili kurumda çok ciddi huzursuzluklar, çatışmalar, kurum-içi ve dışı şikayetlere ve hatta idari davaların açılmasına yol açabileceği iddia edilmektedir!! AÜ Üniversite Yönetiminin üniversitenin çeşitli projeleri, proje girişimleri takdir edildiği belirtilmekte. Ama, sağduyuyu, kurumsal-iç barışı, adaleti, liyakatı, uzun vadeli projeler vb. de gözardı etmemeleri gerektiği önemle vurgulanıyor!!...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber