Gün Haber

Akdeniz Üniversitesi'ndeki öğrenci eyleminin iç yüzü...

Akdeniz Üniversitesi’nde, bazı öğrencilerin, ‘Ekonomik krize dikkat çekmek için’ yaptığı iddia edilen eylemin ve sonrasında öğrenciler hakkında yapıldığı ileri sürülen soruşturmaların gerçek yüzünü Gün Haber ortaya çıkardı
ABONE OL
Abone Ol
Akdeniz Üniversitesi'ndeki öğrenci eyleminin iç yüzü...
Haberler / KAMPÜS
4 Ocak 2022 Salı 12:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gün Haber’e ulaşan bilgiye göre olay şöyle gelişti:

16 Aralık 2021 tarihinde Türkiye İşçi Partisi, Öğrenci İnisiyatif Grubu, CHP Gençlik Kolları adı altında Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 50 kişilik bir grup, 28 Temmuz’da Antalya’da öldürülen Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu ile bir yurtta kafası kesilerek öldürülen Mehmet Sami Tuğrul’u anmak istedi.  Aynı zamanda öğrenci sorunlarını da görüşmek isteyen grup Olbia Anfi Tiyatro’da toplandı. İddiaya göre, üniversitenin koruma ve güvenlik şube müdürlüğü yetkilileri amfi tiyatronun tadilatta olduğunu ve toplantı izinleri bulunmadığını belirterek, öğrencilerin burada bulunmalarına müsaade etmedi. Bu arada öğrencilerin yanına gelen bir CHP eski milletvekilinin kısa bir sohbetin ardından bölgeden ayrıldığı öğrenildi.

Uyarılara rağmen bölgeden ayrılmayan öğrencilerin şarkı ve türküler söylemesi, ‘Direne direne kazanacağı ve üniversiteler bizimdir’ sloganları atması dikkat çekti.  İki saat süreyle birlikte olan öğrenciler daha sonra dağıldılar.

KONU REKTÖRE GİTTİ

Üniversitenin koruma ve güvenlik şube müdürlüğü yetkilileri konuyu bir rapor halinde Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’a iletti ve öğrencilerin ifadelerinin alınacağını bildirdi.

Gün Haber’in edindiği bilgiye göre, Rektör Özkan öğrencilerle ilgili her hangi bir işlem yapılmamasını istedi. Ancak, şube müdürlüğü yetkilileri, izinsiz gerçekleşen eylemle ilgili rapor tutulduğunu ve prosedürün yerine getirilmesi gerektiğinde ısrar ettiler. Bunun üzerine rektör,  öğrenciler zarar görmeden gerekli yasal prosedürün tamamlanmasını istedi.

Daha sonra da eyleme katılan öğrenciler tek tek çağrıldı, yaptıklarının yanlış olduğu söylenerek okullarına gönderildi.

Bazı medya organları ise bugün Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nün, ekonomik krize dikkat çekmek için forum yapmak isteyen öğrencilere soruşturma başlattığını yazmıştı.

28 Temmuz günü emlak işi yapan Mustafa Murat Ayhan tarafından vahşice öldürülen Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun adı, okuduğu fakültede açılan okuma salonuna verilmişti.

.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 metin
 5 Ocak 2022 Çarşamba 10:45
üniversite ne tkp nin nede chp nin bahçesi gitsin anmasını evinde yapsın.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber