Gün Haber

Akdeniz Üniversitesi’nde 1000 öğrenciye virüs tatili

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 2016 yılında faaliyete geçen Tazelenme Üniversitesi, Koronavirüs nedeniyle bir ay tatil edildi. Üniversitenin 50 + ve 60 +  yaşlarda 6 sınıfta eğitim gören 1000'i aşkın öğrencisi bulunuyor. 4 yıllık öğretim dönemi sonunda öğrencilere sanal diploma veriliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Akdeniz Üniversitesi’nde 1000 öğrenciye virüs tatili
Haberler / KAMPÜS
12 Mart 2020 Perşembe 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜN HABER (Özel)

Tazelenme Üniversitesi Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, sınıfları tek tek dolaşarak koronavirüsün yaşlıları daha çok etkilediğini belirtti ve okulun 12 Mart Perşembe gününden itibaren bir ay süreyle tatil edildiğini bildirdi. Bu duyuru daha sonra öğrencilere WhatsApp yoluyla yazılı olarak da duyuruldu.

Tazelenme Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan'ın önderliğinde sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirildi. Proje, Prof. Dr. Tufan tarafından 2000 yılından bu yana sürdürülen ve 2023 yılında tamamlanması beklenen Türkiye Gerontoloji Atlası (GeroAtlas) araştırmasından elde edilen verilere dayanarak yapılandırıldı.

Bir etkinlikle başlayan serüven 2016 yılında, Prof. Dr. Tufan'ın önderliğinde, 60 yaş ve üzeri bireylerin gönüllü olarak katıldığı bir okula dönüştürüldü. Antalya Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 2016 yılında eğitime başlayan Tazelenme Üniversitesi, ilk kayıt döneminde 350 öğrenciye ulaştı. Bu gün ise bu sayı 1000’i aştı.

Prof. Dr. İsmail Tufan

Ders veren öğretim üyeleri gönüllülük esasıyla görev alıyor. Tazelenme Üniversitesi'nin kampüslerinde bir yandan teorik derslerle yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi sağlanırken öte yandan uygulamalı derslerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanınıyor. Kampüslerde öğrenim gören genç kuşakların Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle aynı ortamda buluşması, onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanması, eğitimin hedefleri arasında yer alıyor.

Tazelenme Üniversitesi’nde kulak burun boğaz, genel cerrahi, nöroloji, fizyoloji, ortopedi, radyoloji, göz, dermatoloji, üroloji, hukuk, gıda kimyası, toprak, güvenlik, arkeoloji, biyoloji, ufoloji, diksiyon, ilk yardım, işaret dili, japonca, erkekler için örgü ve yemek, kadınlara ise tamirat konularında ders veriliyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber