Gün Haber

Ak Partili başkan: 'Kemalist düzeni yerle yeksan edeceğiz'

Sosyal medya hesabında İskilipli Atıf için ‘İslam alimi’ ifadesi kullanan Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ertuğrul Yıldız’a disiplin cezası verilmesini kınayan AKP Çorum İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, "Kemalist düzeni yerle yeksan edeceğiz' dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Ak Partili başkan: 'Kemalist düzeni yerle yeksan edeceğiz'
Haberler / Siyaset
3 Haziran 2020 Çarşamba 08:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İktidara yakınlığı ile bilinen Sevda Noyan'ın bir televizyon kanalında ölüm listeleri hazırladığını açıklamasının ardından benzer bir skandal Çorum'da yaşandı.

Çorum'un İskilip ilçesinde AKP İlçe Başkanı Mustafa Lek, vatana ihanet gerekçesiyle idam edilen İskilipli Atıf'a sahip çıkarken, Kemalizm'e yönelik skandal ifadeler kullandı.

Milli Mücadele karşıtı yürüttüğü faaliyetleri ve İngilizler'in kurduğu Teali İslam Cemiyeti'nin başkanlığını yapması nedeniyle 1926'da yılında vatana ihanetten idam edilen İskilipli Atıf'a sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda 'İslam alimi' diyen Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü ve Eğitim Bir-Sen Şube Sekreteri Ertuğrul Yıldız'a disiplin cezası verilmesine tepki gösteren AKP'li Lek, Kemalist düzeni ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Aynı zamanda Atıf-Der Başkanı olan AKP'li Mustafa Lek,  "Ya Biz, ya bu millet 95 senedir sen ve senin zihniyetin benim ceddime hain diyor. Sizlerin elitist Kemalist zihniyeti bir gün elbet yerle yeksan olacaktır. Bizlerin rahatsızlığını görmek için işte sizler o günü bekleyin." dedi.

Lek, tehdit dolu açıklamasında, "Hiç kimse hadsizlik yapmaya kalkışmasın, bizlerin sabrını test etmesin" ifadelerini de kullandı.

AKP İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, skandal açıklamasının devamı şu şekilde;

"Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü İskilipli Atıf Hoca’mız hakkında "İslam âlimi" diyen Eğitim Bir Sen şube yönetim kurulu üyesine karşı 28 Şubatı aratmayan skandal muamelede bulunan ve bu kararın raporunu düzenleyen Müfettişin şahsi fikri, korkaklıktan ya da kininden çıkan cümlelerin, kasıtlı ve hadsiz düşüncelerinin hiç bir hükmü yoktur. Diyor ki sayın müfettiş, Atıf Hocamıza alim denilmesinden bir kesim rahatsız oluyormuş...

Devletimizi 2000 öncesine götürmek isteyen fitneci, Kemalist zihniyetle mücadelemiz hak ve hukuk çerçevesinde devam edecektir. Bürokratik vesayetlere boyun eğmeyeceğiz. Milletin değerlerini değersizleştirmek kimsenin haddine değildir. 

 Herkes haddini bilmesi gerekir, Milli Eğitim Bakanlığının fitne, provokasyon, kargaşa temelli ve amaçlı bu rapor ve raporu düzenleyen müfettiş hakkında gerekli işlemi yapacaktır. Milletin değerleri bir idarenin mahkemeye verdiği savunma metni ile değersizleştirilemez. Mesleğini idareciliğini şahsi ihtirasına, kinine kurban eden, hadsizlikte sınır tanımayıp bir İslam âlimini hainlikle yaftalayıp buradan emeline ulaşmak isteyen kim olursa olsun yönetici olamaz."

Cuma ŞAHİN / YENİÇAĞ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Hasan Kula
 22 Haziran 2020 Pazartesi 02:44
Kanı bozuk Yunan tohumu vatan hainleri köpeksiz köy buldular çomaksız geziyor şerefsizler
 Ülkücü
 21 Haziran 2020 Pazar 17:25
Sen bekle, bizde bekliyoruz acaba nereye kacacaksin diye ama nafile kacamayacaksin...
 Cascan
 20 Haziran 2020 Cumartesi 17:08
Kendini darı ambarın da sanıyor anlaşılan.
 Recep GÜNER
 20 Haziran 2020 Cumartesi 08:02
Atatürk'ün kurduğu bu düzen sayesinde insanca yaşama hakkını elde edip bunun nimetlerinden faydalandıklarını unutanlara ne söyleseniz boş, sadece ciddiye alındığını zannederek mutlu olurlar.Bu nedenle çok fazla kafaya takmaya değmez.Yıkmaya kalkışsınlar de görelim.
 Bülent yalli
 19 Haziran 2020 Cuma 22:31
Türk ve Türkçülük Düşmanlarına Dünyada cehennemi yasatacaz
 Mustafa kemal
 19 Haziran 2020 Cuma 19:40
CUMHURIYET
 Cumhur
 17 Haziran 2020 Çarşamba 11:51
Bu beyefendi bir yerlerden mevki bekliyor olmalı ki fütursuzca konuşmuş bu gün dahi ülkede Atatürk sevgisi yüzde doksanlara yakındır, bu kendini bilmez kişiye diyeceğim şey hodri meydan buyur gel bakalım nasıl yıkacakmış görelim.
 T. Yencat
 16 Haziran 2020 Salı 11:32
Bu ifadesinden dolayi bu Adam hala tutuksuzmu.... Hayret...
 A.O .Gökoğlu
 16 Haziran 2020 Salı 09:44
Yazık ! ne günlere geldik ? Bu cennet vatanın bir karış toprağını rüyanızda görürdünüz; şayet ATATÜRK gibi bir deha olmasaydı.
 Demir Çelik
 15 Haziran 2020 Pazartesi 22:52
Çok duyduk, bizi test etmeyin lafını.. çok testler gördük, ama sonunda gıkınız çıkmadı, çıkamadı.. Bu ülkede , ülkenin kurucusuna laf söylecek herkes haindir, ajandır..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber