Gün Haber

Ada ülkesi sanatçıları Isparta'da buluştu

ISPARTA Belediyesi ile Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları tarafından organize edilen 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, birbirinden farklı etkinliklerle yapıldı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önümüzdeki yıl için çok daha kapsamlı bir festival düzenleneceğini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Ada ülkesi sanatçıları Isparta'da buluştu
Haberler / ISPARTA
13 Temmuz 2021 Salı 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Isparta Belediyesi ile Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları tarafından organize edilen 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, kentin farklı noktalarında farklı etkinliklerle yapıldı. 70 ülkeden 350 sanatçının katıldığı festivalin açılışı Isparta Kültür Merkezi sanat galerisinde gerçekleşti. '100 yıl sonrasına bugünü anlatan resimli mektuplar' temalı sergide, dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların 100 yıl sonrası için gönderdiği çalışmalar sergilendi.

SENEYE YABANCI SANATÇILARI AĞIRLAYACAĞIZ

Açılış töreninde konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu festival ile içimizdeki sanat cevherini dışarı çıkaracağımızı düşünüyorum. 70 ülkeden sanatçıların eserlerini göndermesi bizim için büyük gurur. Pandemiden dolayı ara verdiğimiz etkinliklere bu festival ile tekrar start vermiş olduk. Bir yıl sonraki festivalde bu salona sığamayacağız. Pandemi nedeniyle bu yıl aramızda olmayan diğer ülke sanatçılarını önümüzdeki yıl ağırlayacağız. Festivali dünyaya duyuracağız" dedi.

ISPARTA'NIN TANITIMINA KATKI

Festivalin küratörlerinden Keziban Ertuğrul Yıldırım ise “Bu festival 9 ülkenin ortak projesi. Pandemiyi tüm dünya olarak yaşadık. 70 ülkeden çok sayıda mektup, resim ve fotoğraf geldi. Hepsini burada sergiliyoruz" dedi. Festivalin bir diğer küratörü Öğretim Görevlisi Çetin Meydan ise festivalin Isparta'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

TUTU'DAN PİYANO RESİTALİ

Festivalde açılışın ardından Kosovalı sanatçı Ağım Karasniqi'in karikatür sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Daha sonra Uğur Özen, Kaymakkapı Meydanı'nda solo resim performansı sergiledi. Öğleden sonra ise çocuklara özel 'uçurtmanı al da gel' isimli resim şenliği yapıldı. Festival, akşam düzenlenen Rapsodi Trio konseri ve Aydınoğlu Tutu piyano resitali ile sona erdi.

ISPARTA BELEDIYESI ILE ULUSLARARASI ADA ULKESI SANATCILARI TARAFINDAN ORGANIZE EDILEN 1. ULUSLARARASI KULTUR VE SANAT FESTIVALI, BIRBIRINDEN FARKLI ETKINLIKLERLE YAPILDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA BELEDIYESI ILE ULUSLARARASI ADA ULKESI SANATCILARI TARAFINDAN ORGANIZE EDILEN 1. ULUSLARARASI KULTUR VE SANAT FESTIVALI, BIRBIRINDEN FARKLI ETKINLIKLERLE YAPILDI. (KEZIBAN ERTUGRUL YILDIRIM) (FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA BELEDIYESI ILE ULUSLARARASI ADA ULKESI SANATCILARI TARAFINDAN ORGANIZE EDILEN 1. ULUSLARARASI KULTUR VE SANAT FESTIVALI, BIRBIRINDEN FARKLI ETKINLIKLERLE YAPILDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber