Gün Haber

Abdurrahman Dilipak'ın Antalya'ya davet edilmesi ortalığı karıştırdı

Antalya’da bir sivil toplum örgütü, son aylarda iktidara muhalif yazılarıyla dikkati çeken Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak’ı konuşmacı olarak çağırınca ortalık karıştı. Bazı dernekler bundan şikayetçi oldu. Muratpaşa Belediyesi de kamuoyuna hitaben bir açıklama yapmak zorunda kaldı.
ABONE OL
Abone Ol
Abdurrahman Dilipak'ın Antalya'ya davet edilmesi ortalığı karıştırdı
Haberler / Antalya
23 Ekim 2019 Çarşamba 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya’da aralarında CHP, BBP, MHP, ANAP, DYP, SP ve İYİ Parti’de politika yapan eski ve yeni siyasetçilerinin de bulunduğu Antalya Gönüllüleri Platformu 26 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da bir etkinlik düzenliyor. Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’ndeki toplantı salonunda yapılacak bu etkinliğe, son dönem yazılarıyla Ak Parti’yi yönetenleri ağır bir dilli eleştiren Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak davet edildi.

Platformun da bürosunun bulunduğu Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nde yer alan bazı dernekler ise bu durumdan rahatsız olunca soluğu merkezi yapan Muratpaşa Belediyesi’nde aldılar.  

Muratpaşa Belediyesi de ‘Kamuoyunun dikkatine’ diyerek yazılı bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

O açıklama aynen şöyle:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nde bulunan dernek ve oluşumlardan biri olan Antalya Gönüllüleri Platformu’nun düzenleyeceği bir etkinlik hakkında açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Muratpaşa Belediyemiz, Haziran 2015’te sadece bir binanın temelini değil, etnik köken, siyasi düşünce, dil, din farkı gözetmeksizin insan sevgisinin, saygının, çoğulculuğun ve demokrasinin temelini, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) adıyla atmıştır.

Çatısı altında her siyasi fikirden derneğin bulunduğu ASSİM; belediyemiz dışında, kendi Danışma Kurulu’nca, kendi tüzüğüne bağlı olarak yönetilmektedir.

ASSİM Danışma Kurulu da; ASSİM bünyesinde bulunan dernek ve oluşumların, yasadışı olmayan etkinliklerine yer tahsis etmektedir.

ASSİM Danışma Kurulu, dernek ve platform etkinliklerine, etkinlik konuklarına karışmamaktadır.

ASSİM, bu bağlamda; bugüne kadar hiçbir etnik köken, siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin, bu dernek ve oluşumların düzenlediği pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmıştır.

Zira uygar toplumlar sivil toplum faaliyetlerine, herkesin kendini ifade edebileceği özgür platformlar olarak bakmalıdır.

ASSİM Danışma Kurulu, Antalya’da yaşayan herkesi kent kimliğinin parçası, ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan eşit haklara sahip, eşit vatandaş olarak görme, her sese, her fikre saygılı olma ilkesi ile değerlendirmektedir.

Belediyelerin müdahale ettiği sivil toplum, sivil toplum olamaz.

Saygılarımızla.”

KİMLER VAR?

Antalya Gönüllüleri Platformu’nun bazı üyeleri iktidara muhalif kimlikleriyle tanınıyor. Platform üyelerinin önümüzdeki dönemde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Ankara’da ziyaret edip konuşma yapmak üzere Antalya’ya davet edecekleri de öğrenildi.

Antalya Gönüllüleri Platformu Bileşenleri’ni oluşturanlardan bazı isimler şunlar:

Turizmci Osman Ayık, Anadolu Birliği ve STOKDER Genel Başkanı Bedri Yalçın, ANAP eski İl Başkanı Cihan Dinç, MHP eski İl Başkanı Ali Adnan Kaya, BBP eski İl Başkanı İbrahim Bodur, CHP eski İl Eğitim Sekreteri Canip Can, Kepez eski Belediye Başkanı Erdal Öner, BBP eski İl Başkanı Hulisi Kızılkaya, DYP eski Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Fırtına, SP’li Adnan Semerci, İYİ Parti Konyaaltı kurucu  İlçe Başkan Yardımcısı  Ali Boyacı, UTEF Genel Başkanı Mete Kaçar ve  ANAP eski İl Başkanı Niyazi Öcal…

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Mehmet aslan
 25 Ekim 2019 Cuma 19:09
Bende akp.liyim doğruları söylemek dile getirmek suç müdür.ssyin Dilipak doğruları söylemek ten korkmaz.
 Osmnshn
 25 Ekim 2019 Cuma 13:40
Bende Ak partiliyim ama dava insanıyım. DAVASI SEVEN YANLIŞLARI TABİKİ ELEŞTİRECEK!

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber