Gün Haber

AÜ'ye 'Engelsiz Üniversite' ödülü

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 'Engelsiz Üniversite-2020' ödüllerinde 2 farklı kategoride 3 ayrı ödülü almaya hak kazandı.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ'ye 'Engelsiz Üniversite' ödülü
Haberler / KAMPÜS
15 Eylül 2020 Salı 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YÖK'ün 116 üniversite içerisinde 841 başvuruyu değerlendirmesi sonucu AÜ İlahiyat Fakültesi ve Merkez Kampüs 'Mekânda Erişilebilirlik' kategorisinde 'Turuncu Bayrak' ödülü alırken, Merkez Kampüs ayrıca 'Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik' kategorisinde 'Mavi Bayrak' ödülünü almaya hak kazandı.

Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında YÖK tarafından video konferans yoluyla gerçekleştirilen ödül töreni sonrasında birimlere bayrak takdim töreni AÜ Rektörlüğü'nde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Engelli Öğrenci Biriminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emel Sardohan Yıldırım ile birlikte ödül kazanan birimlerin yöneticilerine ödüllerini takdim etti.

AÜ'de öğrenim gören engelli öğrencilerin yükseköğrenim haklarından etkin ve adil bir şekilde faydalanmalarını amaçladıklarını belirten Rektör Özkan, AÜ'nün erişilebilir ve engelsiz bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediği bu dönemde akademik, sosyal ve kültürel alanlarda öğrencilere yönelik eşit ve erişilebilir koşulların oluşturulmasında beklentilerin üzerinde bir yerleşke oluşturma parolasıyla çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.

Engellilerin yaşadığı zorlukları çok iyi bildiğini söyleyen Rektör Özkan, “Mesleğim gereği engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları sıkıntıların en yakın şahitlerinden biriyim. Yaptığımız nakillerle onların sosyal hayata katılmaları için çaba sarfediyor ve onlar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu anlayışımızı üniversitemizin tüm birimlerinde uygulamaya çalışacağız" dedi.

Rektör Özkan, “Akdeniz Üniversitesi'nin kazanmış olduğu bu ödüller, yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusundaki hassasiyetlerinin değerlendirilmesi bakımından alanında en önemli ödüller arasında yer almaktadır. Ödülleri kazanmamızda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU), YUKSEKOGRETIM KURULU'NUN (YOK) 'ENGELSIZ UNIVERSITE-2020' ODULLERINDE 2 FARKLI KATEGORIDE 3 AYRI ODULU ALMAYA HAK KAZANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU), YUKSEKOGRETIM KURULU'NUN (YOK) 'ENGELSIZ UNIVERSITE-2020' ODULLERINDE 2 FARKLI KATEGORIDE 3 AYRI ODULU ALMAYA HAK KAZANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber