Gün Haber

AÜ öğretim üyesine TÜBİTAK Teşvik Ödülü

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Akgöz, nanomekanik alanındaki çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ öğretim üyesine TÜBİTAK Teşvik Ödülü
Haberler / KAMPÜS
30 Kasım 2021 Salı 16:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜBİTAK'ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkan sağlamak amacıyla verdiği "TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri" 2021 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2021 yılında 3 Bilim Ödülü ve 14 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. AÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Akgöz "Nanomekanik alanında mikro ve nano ölçekli mekanik problemlerin matematik modelleri ile boyut etkisine bağlı analizleri, yüksek mertebeden elastisite teorilerinin nano teknolojiye uygulanması konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları" nedeniyle Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.

ÖDÜLLER YENİ ÇALIŞMALAR İÇİN MOTİVE EDİYOR

Bilim insanlarına bu tür ödüller verilmesinin oldukça motive edici olduğunu söyleyen AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "TÜBİTAK tarafından geleneksel hale gelmiş bilim hizmet teşvik ödülleri bu anlamda oldukça önemli bir ödül ve gurur kaynağı. Öğretim üyemizin de yaptığı çalışmayla TÜBİTAK teşvik ödülüne layık görülmesi bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunun göstergesi. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalar ile bilime ve topluma katkı sunulması için uygun iklimin oluşması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri" ödül sahiplerine 28 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilecek.

ANTALYA,(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber