Gün Haber

AÜ'de 'Ofis Ergonomisi' eğitimi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden uzmanlar tarafından 'Ofis Ergonomisi' eğitimi verildi.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ'de 'Ofis Ergonomisi' eğitimi
Haberler / KAMPÜS
12 Eylül 2019 Perşembe 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr.Öğr.üyesi Sebahat Yaprak Çetin ve Arş. Gör. Alime Büyük tarafından Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanlarına yönelik 'Ofis Ergonomisi' eğitimi verildi. Eğitimlerde, çalışma ortamlarında ergonomik şartlar, çalışma masalarının düzenlenmesi, ofis çalışanlarında mesleki kas iskelet hastalıkları ve bunların engellenmesiyle ilgili hangi egzersizlerin yapılacağı konularında sunum yapıldı.

Sunumlarda çalışma ortamlarında ergonomik şartların düzenlenmesi ile personelin verimi, iş tatminini ve memnuniyetinin arttırılacağı ve iş hastalıklarının nasıl önlenebileceği anlatıldı. Ayrıca günlük faaliyetler içerisinde yerine getirilebilecek pratik yöntemler sayesinde ofis ortamlarının ergonomik koşullara uygunluğunu sağlamanın mümkün olduğu vurgulandı.

Teorik bilgilerin ardından çalışma ortamında uygulanması gereken egzersizler ve fiziksel olarak uygun çalışma koşullarının nasıl olacağı, doğru oturuş ve bilgisayar kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.

İlki Uluslararası İlişkiler Ofisi'nde başlayan eğitim, diğer birimlerde de devam edecek.

ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber