Gün Haber

AÜ'de 9 ayda 96 hasta, kornea nakliyle ışığa kavuştu

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 9 ayda 96 hastaya kornea nakli yapıldı.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ'de 9 ayda 96 hasta, kornea nakliyle ışığa kavuştu
Haberler / Sağlık
9 Ekim 2019 Çarşamba 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AÜ Rektörü, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın ekibiyle birlikte başarıyla gerçekleştirdiği kornea nakilleriyle 9 ayda 96 hasta ışığa kavuştu. Nakil için sıra bekleyen çok sayıda hasta olduğunun söyleyen Rektör Ünal, her yıl ortalama 130 hastaya kornea nakli yaptıklarını belirtti. Rektör Ünal, organ naklinin başarıya ulaşabilmesi için vatandaşların duyarlılığının yanı sıra, naklin yapıldığı merkezin donanımlı ve ekibin deneyimli olmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Tıp dünyasında yaşanan gelişmelerle birlikte birçok hastalığın tedavisinin mümkün hale geldiğini, ancak tıp ne kadar gelişirse gelişsin bazı hastalıkların tedavisinin organ ve doku bağışı olmadan mümkün olmadığını kaydeden Rektör Ünal, şöyle konuştu:

"İşte bu noktada organ bağışının önemi ortaya çıkıyor. İnsanlarımız, organ nakli hakkında daha çok bilinçlenmeli ve bağışta bulunma konusunda asla tereddüt etmemeli. Unutmamalıyız ki hepimiz bir gün organ bağışı bekleyen hastalar olabiliriz. Sırf bu düşünceyle bile herkesin organ bağışı konusunda hassas olması gerekir. Üniversite hastanemiz, organ naklinin önemini ülkemizde ilk sahiplenen ve bu konudaki eğitim ve araştırma hizmetlerine öncülük edip bünyesinde gerçekleştirilen multiorgan ve kompozit doku nakilleri ile dünyanın sayılı organ nakil merkezleri arasındadır. Ben de bu hastanenin bir öğretim üyesi olarak göz hastalıkları bölümünden ekip arkadaşlarım ile birlikte kornea nakli gerçekleştiriyorum."

AU REKTORU, GOZ HASTALIKLARI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. MUSTAFA UNAL'IN EKIBIYLE BIRLIKTE BASARIYLA GERCEKLESTIRDIGI KORNEA NAKILLERIYLE 9 AYDA 96 HASTA ISIGA KAVUSTU.(FOTO:ANTALYA-DH0)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber