Gün Haber

AÜ Hukuk'ta 238 öğrenci yemin ederek mesleğe adım attı

AKDENİZ Üniversitesi(AÜ) Hukuk Fakültesi 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı mezunları yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ Hukuk'ta 238 öğrenci yemin ederek mesleğe adım attı
Haberler / KAMPÜS
28 Haziran 2022 Salı 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hakan Yüksel, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Antalya Baro Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Doç. Dr. Taner Bora, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

'ÜLKEMİZİN SİZLERE İHTİYACI VAR'

Ülkemizin hukuku doğru yorumlayan sosyal düzenin kurulmasını temin eden hukuk kurallarını tespit edip uygulayan hukukçulara ihtiyacı olduğunu belirten Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, "Bugünden itibaren bizler sizlere verilebilecek temel eğitimi bu kapsamda vermiş bulunuyoruz. Bütün Öğretim elemanı arkadaşlarım sizlerin iyi yetişmesi ve iyi birer hukukçu olmanız için ellerinden geleni yapmışlardır. Artık bundan sonrası size kalmaktadır. Şu ana kadar ki edindiklerinizi ne kadar kullanabilir ve üstüne ne kadar koyabilir ve adaletle hükmetme tavrını sergileyebilirseniz verilen emeklerin karşılığı alınmış olur" dedi.

EĞİTİM BİTMEYEN BİR SÜREÇ

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can, yaptığı konuşmada üniversite eğitimi bitse bile eğitimin bitmemesi gerektiğini vurgulayarak, pek çok hukuk fakültesi mezununun mezuniyetten sonra hukuk okuması yapmadıklarına değindi. Başsavcı Rıza Can, "Elbette teknolojinin getirdiği yeniliklerden ve avantajlardan yararlanacağız. Ama hukuk okuması yapmaktan ve kendinizi sürekli geliştirmekten asla vazgeçmeyin" dedi.

Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez ise eğitimini tamamlayan öğrencilerle birlikte ailelerini de tebrik ederek, "Biz yemin törenlerimizde ailelerimizi alkışlatıyoruz. Burada da onu yapmak istiyorum. Sizlerden bugünlere gelmenizde çok büyük emeği olan ailelerinizi ve hocalarınızı alkışlamanızı rica ediyorum" diye konuştu.

2021- 2022 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 238 öğrencinin yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attığı tören öğrencilerin geleneksel kep atma etkinliği ile son buldu.

AKDENIZ UNIVERSITESI(AU) HUKUK FAKULTESI 2021- 2022 EGITIM OGRETIM YILI MEZUNLARI YEMIN EDEREK MESLEGE ILK ADIMLARINI ATTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI(AU) HUKUK FAKULTESI 2021- 2022 EGITIM OGRETIM YILI MEZUNLARI YEMIN EDEREK MESLEGE ILK ADIMLARINI ATTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI(AU) HUKUK FAKULTESI 2021- 2022 EGITIM OGRETIM YILI MEZUNLARI YEMIN EDEREK MESLEGE ILK ADIMLARINI ATTI. (RIZA CAN)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI(AU) HUKUK FAKULTESI 2021- 2022 EGITIM OGRETIM YILI MEZUNLARI YEMIN EDEREK MESLEGE ILK ADIMLARINI ATTI. (HUSEYIN GECILMEZ)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber