Gün Haber

AÜ, 'Dijital Ekonomi' için uluslararası sahada

AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) Doç. Dr. Nusret Demir'in içerisinde yer aldığı 'Dijital Ekonominin Özendirilmesi İçin Yer Gözlem Teknolojileri' adlı proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Yüksek Öğrenimde Kapasite Geliştirme çağrısı kapsamında toplam 990 bin 667 Euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ, 'Dijital Ekonomi' için uluslararası sahada
Haberler / KAMPÜS
16 Eylül 2020 Çarşamba 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AÜ Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Demir'in partner olarak yer aldığı, Atina Ulusal Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde, Yunanistan'dan Batı Attika Üniversitesi ve Selanik Aristoteles Üniversitesi'nin de partner olarak katkı sağlayacağı, Ürdün ve Cezayir'den 3'er yararlanıcı yükseköğrenim kurumunun yer aldığı 'Dijital Ekonominin Özendirilmesi İçin Yer Gözlem Teknolojileri: EaRthObservation Tools forthepromotion of DigITalEconomy' adlı toplam 990 bin 667 Euro bütçeli proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Yüksek Öğrenimde Kapasite Geliştirme çağrısı kapsamında toplam 276 projeden ilk 34 proje arasında yer alarak desteklenmeye hak kazandı.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Nusret Demir, şu bilgileri verdi:

"Proje ile özellikle pandemi süreci ile hayatımıza giren dijital ekonomi modelini, bu alanda zayıf olan Güney Akdeniz ve Arap ülkeleri örneğinde, yüksek eğitimde gerçekleştirilecek kapasite artırımı faaliyetleri ile geliştirmek amaçlanmaktadır. Nitekim ilgili ülkelerde ekonomi hizmet sektörü ve petrol-doğal gaz etrafında yapılanmaktadır, ar-ge ve inovatif uygulamaların pazarlandığı bir ticari ortam oldukça kısıtlıdır. Bu amaçla, bu proje ile dijital ekonominin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için uzaktan algılama ile yer gözlem uygulamaları ve araçlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Çünkü Birleşmiş Milletler'in de belirlediği sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yüzde 90'ına yakını yer gözlem uygulamaları ile desteklenebilmektedir."

AÜ'nün bu proje ile sağlayacağı bütçe ile uzaktan algılama alanında araştırma ve eğitimini daha da iyileştirebileceğini belirten Doç. Dr. Demir, “Ayrıca tecrübeler diğer partner ülkelerle paylaşılacak, dijital ekonominin yaygınlaştırılması için geliştirilecek stratejilerden ülkemiz de faydalanabilecek, uzaktan algılama, dijital ekonomi ve uluslararası bilimsel alanda tanınırlığını arttıracaktır" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI'NDEN (AU) DOC. DR. NUSRET DEMIR'IN ICERISINDE YER ALDIGI 'DIJITAL EKONOMININ OZENDIRILMESI ICIN YER GOZLEM TEKNOLOJILERI' ADLI PROJE, AVRUPA BIRLIGI ERASMUS+ YUKSEK OGRENIMDE KAPASITE GELISTIRME CAGRISI KAPSAMINDA 276 PROJEDEN ILK 34 PROJE ARASINDA YER ALARAK, TOPLAM 990 BIN 667 EURO BUTCE ILE DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber