Gün Haber

500 yıllık tarihi cami restore edilecek

DENİZLİ'nin Honaz ilçesindeki 500 yıllık tarihi 2'nci Murat Camii, restorasyonla tekrar ibadete açılacak.
ABONE OL
Abone Ol
500 yıllık tarihi cami restore edilecek
Haberler / Türkiye
19 Kasım 2019 Salı 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Honaz'da 15'inci yüzyılda Sultan 2'nci Murat tarafından yaptırılan 2'nci Murat Camii'nin tekrar ibadete açılması için ilk adım atıldı. Honaz Belediyesi, duvarları yıkılan caminin restore edilmesi için çalışma başlattı. Bu kapsamda Honaz Belediye Başkanı CHP'li Yüksel Kepenek ile yüklenici firmanın sorumlusu Ercan Karakaya arasında restorasyon sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında, Sultan Murat Camii'nde rölöve, restitüsyon, restorasyon, inşaat mühendisliği, mekanik mühendisliği, elektrik mühendisliği, çevre düzenleme projelerinin ve zemin etüt raporlarının hazırlanması ile ilgili olarak anlaşmaya varıldı. İmzanın tarihi önem taşıdığını belirten Başkan Kepenek, "Bize atalarımızın yadigarı olan 2'nci Murat Camii'nin restore edilerek ibadet edilebilir hale gelmesi için sözleşmemizi imzaladık. Bizim için çok değerli olan bu yapı, muhakkak ayağa kaldırılmalı. Önce restore edilecek, daha sonra ayağa kaldırılacak. 500 yıllık camimizi en güzel şekilde yapacağız. Tamamlandıktan sonra bu tarihi camide hep beraber namaz kılacak, ibadetlerimizi yapacağız" dedi.

DENIZLI'NIN HONAZ ILCESINDE 500 YILLIK TARIHI 2. MURAT CAMII RESTORASYON YAPILARAK AYAGA KALDIRDILACAK. HONAZ BELEDIYE BASKANI CHP'LI YUKSEL KEPENEK (FOTOGRAFTA) CAMIYI RESTORE EDIP IBADET ACACAKLARINI SOYLEDI. 
(FOTO: DENIZLI, DHA)

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber