Gün Haber

15 yılda 81 ameliyat olan Firdevs, yoğun bakımdan çıktı

ŞIRNAK'ta, 9 aylıkken evlerinde çıkan yangında yaralanan yüzüne doku nakli yapılan Firdevs Tatar (15), yoğun bakımdan çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
15 yılda 81 ameliyat olan Firdevs, yoğun bakımdan çıktı
Haberler / Sağlık
2 Ekim 2019 Çarşamba 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Doktoru, Prof. Dr. Özlenen Özkan, Firdevs Tatar'ın kendi dokusunu balonla şişirip, yüzüne naklettiklerini; küçük estetik operasyonlar geçireceğini ve çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

Şırnak'ta yaşayan Tatar Ailesi'nin evi, Firdevs henüz 9 aylıkken çıkan yangında kül oldu. 7 çocuklu ailenin 5'inci çocuğu olan Firdevs'in yüzü ve vücudunun büyük bölümünde derin yanıklar oluştu. Şu an 15 yaşında olan Firdevs, Çukurova Üniversitesi ve Akseniz Üniversitesi Hastanesi'nde bugüne kadar 80 ameliyat oldu.

Firdevs, 23 Eylül günü de Akdeniz Üniversitesi  Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından 81'inci ameliyata alındı. Yaklaşık 5 saat süren operasyonda, Firdevs Tatar'ın yüzüne vücudundan doku nakli gerçekleştirildi.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan Firdevs, 9 günün sonunda steril odaya geçirildi. Firdevs burada gözetim altına tutuluyor.

Prof. Dr. Özlenen Özkan, Firdevs Tatar'ın kendi dokusunu balonla şişirip, yüzüne naklettiklerini belirtti. Firdevs'in yüzünde ödemler bulunduğunu, ödemlerin inmesiyle yüzün daha güzel bir hal alacağını belirten Prof. Dr. Özkan, " Kendinden olan dokuları transfer ettik. Kendi dokusu olmasına rağmen yine de birtakım işlemlerden geçirdik. Bütün uğraşımız daha iyi bir görünüm olması. Sosyal adaptesi çok pozitif bir insan. Bütün servis, hemşireler ve doktorlar çok seviyor. Çok sabırlı ve olgun bir çocuk. Firdevs bu sürecin de üstesinden gelecektir. Yeni yüzüyle hayallerini bir bir gerçekleştireceğine inanıyorum. Artık daha sosyal ve hayatın içinde olacak. Her genç kız gibi birçok hayali var. Hayallerini tek tek gerçekleştirecek" dedi.

Prof. Dr. Özlenen Özkan, Firdevs Tatar'ın küçük estetik operasyonlar geçireceğini ve çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

LEYLA'YA YÜZ NAKLİ

Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kahramanmaraş'ta başındaki eşarbın alev alması sonucu yüzü ve kafa derisi yanan Leyla Demirci'nin (21) tedavisinin de aynı serviste sürdüğünü söyledi. Leyla Demirci'ye yüz nakline hazırlandıklarını, bunun için hazır olduklarını belirten Prof. Dr. Özkan, "Leyla'ya doku nakli yapma ihtimali yok. Yüzü ve baş bölgesi tamamen yanmış. Bu nedenle yüz nakli gerekiyor" dedi.

SIRNAK'TA, 9 AYLIKKEN YANGINDA YUZU YANAN FIRDEVS TATAR (15), AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESI'NDE YUZUNE YAPILAN DOKU NAKLININ ARDINDAN YOGUN BAKIMDAN CIKTI. 15 YILDA 81'INCI AMELIYATINI OLAN FIRDEVS, STERIL ODAYA ALINDI. PROF. DR. OZLENEN OZKAN (FOTODAKI), FIRDEVS TATAR'IN BIRKAC KUCUK ESTETIK OPERASYON DAHA GECIRECEGINI VE COK DAHA GUZEL BIR GORUNUME KAVUSACAGINI IFADE ETTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

PROF. DR. OZLENEN OZKAN, KAHRAMANMARAS'TA BASINDAKI ESARBIN ALEV ALMASI SONUCU YUZU VE KAFA DERISI YANAN LEYLA DEMIRCI'NIN (FOTODAKI) DE AYNI SERVISTE TEDAVISININ SURDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber