Gün Haber

'Yörük göçü' temalı peyzaj projesi

ALANYA'nın batı girişinde yer alan Elikesik Mahallesi D-400 karayolu üzerinde bulunan refüje modern bir çevre tasarımı yapılarak, kentin girişi estetik bir görünüme kavuşturuluyor.
ABONE OL
Abone Ol
'Yörük göçü' temalı peyzaj projesi
Haberler / Antalya
20 Nisan 2021 Salı 17:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Elikesik Mahallesi D-400 karayolu üzerinde bulunan refüjde, 15.700 metrekarelik yeşil alanda, atalardan günümüze miras kalan Yörük göçünden esinlenilerek Yörük göçü konseptli çevre düzenlemesi yapımına başladı. Peyzaj projesinin uygulandığı alanda hurma, palmiye, ılgın, akasya, cocos türü ağaç ve bitkilerin yanı sıra kum alanda kaktüs türlerine, doğal göletin etrafında ise saz ve sulak bitki türlerine yer verilecek. Çalışmaların hızla devam ettiği proje içerisinde deve, eşek, köpek, insan heykelleri kullanılarak Yörük göçü modern bir tasarımla sembolize ediliyor.

'YÖRÜK GÖÇÜ MODERN BİR PEYZAJ TASARIMIYLA CANLANDIRILACAK'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Alanya'nın girişine, yöremize özgü örf ve geleneklerimiz arasında yer alan Yörük göçünü canlandırarak hazırladığımız çevre düzenlemesi ve peyzaj tasarım projemizin çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Alanya'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi bu nostaljik mekan ile karşılayacağız" dedi.

ALANYA'NIN BATI GIRISINDE YER ALAN ELIKESIK MAHALLESI D-400 KARAYOLU UZERINDE BULUNAN REFUJE MODERN BIR CEVRE TASARIMI YAPILARAK, KENTIN GIRISI ESTETIK BIR GORUNUME KAVUSTURULUYOR.(FOTO:ALANYA-DHA)

ALANYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber