Gün Haber

'Ya alkışlarım ya da...'

Dursun GÜNDOĞDU yazdı
ABONE OL
Abone Ol
'Ya alkışlarım ya da...'
Haberler / Antalya
16 Temmuz 2020 Perşembe 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ve bugün, 16 Temmuz 2020…

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yılının ilk günü…

Daha dün, tam da 15 Temmuz’da bir fotoğraf yayınlandı…

Yine bir FETÖ operasyonu yapılmış, yakalanan insanların il emniyet müdürlüğü önünde oluşturduğu kuyruk, foto muhabirinin objektifine dahi sığmamıştı.

Onlarca insan gözaltına alınmıştı…

İşte bu fotoğrafı görünce, aklıma Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın şu sözleri geldi:

“Bu örgütün çaycısı, çorbacısı bulundu. Ama gelin görün ki siyasi ayağı hala ortaya çıkarılamadı”…

Şimdi size, bundan tam bir yıl önce, medyada yer almış Milletvekili Çokal’ın o haberinden bir alıntı yapacağım.

İşte o haber:

Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, FETÖ/PDY’nin siyasi ayağının araştırılması için verdikleri önergenin reddedildiğini söyledi.

Çokal, ‘Bu ihanet şebekesinin hiç mi milletvekili yoktu? Neden araştırılmasından çekiniyorlar?’ diye sordu.

Çokal sözlerine şöyle devam etti:

‘Yasama yılının başında bir araştırma önergesi vermiştik. 15 Temmuz ihanetinin sorumlusu olan FETÖ’nün siyasi ayağının, Meclis tarafından araştırılmasını istedik. Bu hain örgütün eğitim, yargı, emniyet ve ordudaki ayakları tespit edildi. Çaycısı, çorbacısı bulundu. Ama gelin görün ki siyasi ayağı hala ortaya çıkarılamadı. Ahtapot gibi her tarafı sarmış bu örgütün, siyasi ayağının olmaması mümkün mü? Bu ihanet şebekesinin hiç mi milletvekili yoktu? Hiç mi bakanı yoktu? Bu sorulara cevap istiyoruz.’

Peki, bu sözlerin sahibi Tuba Vural Çokal, hala Antalya milletvekili mi?

Evet…

Peki, bahsettiği FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkarıldı mı?..

Hayır…

Peki, Antalyalı vekil Tuba Vural Çokal, aradan bir yıl geçtikten sonra yani bugün yine bir milletvekili olarak bu soruları TBMM’de gündeme getirebilir, önerge olarak hazırlayıp, ‘Nerede bu siyasi ayak?’ diye sorabilir mi?..

Soramaz…

Peki, “FETÖ’nün siyasi  ayağının olmaması mümkün değil, araştırılsın. Bu ihanet şebekesinin hiç mi milletvekili yoktu? Hiç mi bakanı yoktu?” diyebilir mi?..

Diyemez…

Neden diyemez ki?..

Çünküüüü, bir yıl önce bunları İyi Partili iken söyleyen o vekil, şimdi Ak Partili oldu…

Peki, a partisi vekiliyken yaptığı bu açıklamadaki sözleri, ‘Doğru’ ise şimdi b partisi vekili oldu diye ‘Yanlış’ olabilir mi?..

Demek ki, a partisindeyken FETÖ’nün siyasi ayağı var, b partisindeyken ‘siyasi ayak’ yok…

Sayın vekilim, lütfen beni yanıltın…

Çıkın, bir yıl önce İyi Partili vekil olarak söylediğiniz o sözleri Ak Partili milletvekili olarak bugün de aynen söyleyin…

Söyleyin ki, vekillerin gerçekte parti liderlerinin değil, milletin vekili olduğunu ortaya koyun…

Eğer siz, Ak Parti’ye, merak ettiğiniz FETÖ’nün siyasi ayağını araştırmak, bulup ortaya çıkarmak için geçtiyseniz bravo der alkışlarım…

Böyle bir niyetiniz yoksa, FETÖ’nün siyasi ayağı olduklarından şüphelendiğiniz milletvekilleri ve bakanların içinde ne işiniz var?..

Yine dün… Yani 15 Temmuz’un yıldönümünde, MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, FETÖ'nün siyasi ayağının tespit edilmesini isteyen bir açıklama yaptı.

MHP bunu meclise getirir ve araştırma komisyonu kurulmasını isterse, yani ‘FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkarılsın’ derse, Ak Parti reddetse bile eski partiniz İyi Parti ve CHP ile birlikte siz de buna ‘Evet’ oyu kullanır mısınız?

‘Evet’ derseniz size bir lafım olmaz…

Hatta sizi ilk gördüğüm yerde, önünüze dikilir ve alkışlarım…

Yok, parti kararına uyar, ‘Hayır’ derseniz size lafım şu olur:

‘Dün öyle, bugün böyle… Bu ayak, ne ayak sayın vekilim?’…

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 demir
 16 Temmuz 2020 Perşembe 13:09
Siyaset olmuş rant kapısı,siyasete girenlerin çoğunluğu nasıl kendimi kurtarırım,nasıl yakınlarımı zengin ederim peşindeler.Vekil olmak içinde, bulundukları partiye göre söylem geliştirirler ki, oy aldıkları tabanlarının hoşlarına gitsin.Seçmende zavallı, yılardır bu atanan vekillere oy vererek kendi seçtiğini zanneder.Bu 1950 den beri aynı,kurtar bizi baba nidalarıyla yeri göğü inletir,her dönem kendisini kurtaracak bir baba bulurlar.Baba da iki lokma ekmek için ölene kadar çalıştırır,kendisi mi; kurduğu düzenle bir eli yağda bir eli balda devlet imkanlarını har vurup harman savurur.Doymaz,kendinden sonraki soyu sopu rahat etsin diye ha bire küpleri doldururlar.Sonrası mı gün gelir gülerek el sallar giderler ,nasıl olsa alışmış seçmen yeni bir baba buldum diye bu seferde ona koşar.Gelende boş küple geliyor zaten,bu kısır döngü döner durur,garibanın da zaten başı döner ha bire koşmaktan.Bu memleket de baba da bitmez zavallılıkta bitmez.Dön yalan Dünya dön,sen döndükçe kimler dönmüyor ki.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber