Gün Haber

'Sarı Melekler' Rektör Özkan'ı ziyaret etti

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde, hasta ve hasta yakınlarına yaptıkları iyilikler ve giydikleri sarı renkli önlükler nedeniyle 'Sarı Melekler' olarak tanınan fedakâr anneler, AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret etti.
ABONE OL
Abone Ol
'Sarı Melekler' Rektör Özkan'ı ziyaret etti
Haberler / KAMPÜS
11 Haziran 2022 Cumartesi 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sarı Melekler Grubu Başkanı Önay Köroğlu, ziyarette 1997 yılında bir grup anne olarak gönüllülük esasıyla yola çıktıklarını anlattı. Hastanelerdeki hasta ve yakınlarının tıbbi tedavinin yanı sıra moral ve motivasyona da ihtiyaç duyduklarını görmesi sonucunda hasta ve yakınlarına yardımcı olmak, ellerinden geldiğince onlara katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Köroğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yönetiminin de kendilerine destek olduğunu söyledi.

NÖBET SİSTEMİYLE ÇALIŞIYORLAR

Hastanede yaptıkları çalışmaların görünürlüğünü sağlamak için sarı renkli önlükler giydiklerini aktaran Köroğlu, nöbet sistemiyle hastaneye sabah 10.00'da geldiklerini, psikiyatri dışında her serviste yatan hasta ve yakınlarına ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Hemşire ve hastane yönetiminin takibinde kimin nelere ihtiyacı olduğunu öğrenip, imkanlarımız ölçüsünde yardım etmeye çalışıyoruz. Düzenlediğimiz kermeslerle para ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Gönüllü olarak hastaneye geliyoruz. İnsanları mutlu etmek için buradayız. Amacımız hasta ve yakınlarına moral desteği vermek. Mutlu olanları gördüğümüzde inanın biz onlardan daha mutlu oluyoruz" dedi.

YAPTIĞINIZ İŞİN KIYMETİNİ BİLİYORUM

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da ziyaretten çok memnun olduğunu belirtti. Yapılan işin kıymetini çok iyi bildiğini anlatan Prof. Dr. Özkan, “Sizler ne güzel yürekli insanlarsınız. Biz kadınlar belki de anneliğin verdiği hislerle dolayısıyla erkeklerden bu konuda daha avantajlıyız. Hasta ve yakınlarıyla daha kolay empati kurabiliyoruz. Hepinizin yüzünde hastaların ve yakınlarının ihtiyacı olan güleryüz, merhamet ve şefkati görebiliyorum. Sarı Melekler ismi sizlere çok yakışmış. Bizlerin de üzerine düşen bir şeyler olursa her zaman yardımcı olmaya hazırım" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI HASTANESI'NDE, HASTA VE HASTA YAKINLARINA YAPTIKLARI IYILIKLER VE GIYDIKLERI SARI RENKLI ONLUKLER NEDENIYLE 'SARI MELEKLER' OLARAK TANINAN FEDAKR ANNELER, AU REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN'I ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber