Gün Haber

'Hedef şiddeti sıfıra indirmek'

ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, "Hedefimiz şiddeti en aza indirmek" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
'Hedef şiddeti sıfıra indirmek'
Haberler / ISPARTA
26 Ağustos 2021 Perşembe 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 2021-2025 yıllarını kapsayan 4. Ulusal Eylem Planı tanıtımı ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Kaya, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, kaymakamlar, akademisyenler, ilgili kamu kurumu müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

2007 yılında başlatılan ve ülke genelinde uygulanmaya başlayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Vali Ömer Seymenoğlu, "Hedefimiz şiddeti en aza indirmek. Başta kolluk birimlerimiz olmak üzere ilgili tüm kurumlarımız alanda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şiddetin her türlüsüyle mücadele etmek öncelikli görevlerimizden. Kadına yönelik şiddetle mücadelede İçişleri Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu KADES projesi bu anlamda bize çok yardımcı oluyor. Kadınlar bu uygulama sayesinde çok hızlı şekilde kolluk birimlerimize ulaşabiliyor. İlgili kurumlarımız da şiddetin her türlüsünü önlemek adına eğitim faaliyetlerine aralıksız olarak devam edecekler" dedi.

Toplantıda 2021-2025 yıllarını kapsayan 4. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planını ise Isparta Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü psikoloğu Derin Çankaya yaptığı bir sunumla katılımcılara aktardı.

Toplantıda söz alan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut ise Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, kadına yönelik şiddete karşı yasaların güçlü bir şekilde yürürlükte olduğunu belirtti.

4. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı uzmanlar tarafından sahada yapılacak eğitimlerle de toplumun her kesimine ulaşılacak.

ISPARTA VALISI OMER SEYMENOGLU, KADINA YONELIK SIDDETLE MUCADELE 4. ULUSAL EYLEM PLANI CERCEVESINDE SIDDETIN HER TURLUSUNE KARSI OLDUKLARINI BELIRTEREK, "HEDEFIMIZ SIDDETI EN AZA INDIRMEK" DEDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber