Gün Haber

'Bursa'nın şubat ayına kadar yetecek suyu var'

BURSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü Güngör Gülenç, ''Şubat ayına kadar yetecek suyumuz var; ancak yine de vatandaşlarımızdan suyun bilinçli ve tasarruflu kullanılması konusunda özen bekliyoruz'' dedi.
ABONE OL
Abone Ol
'Bursa'nın şubat ayına kadar yetecek suyu var'
Haberler / Türkiye
19 Kasım 2019 Salı 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BUSKİ Genel Müdürü Gülenç, kentte içme suyu ihtiyacının büyük oranda karşılandığı Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyelerinin azaldığını belirterek, ''Doğancı Barajı'ndaki doluluk oranı, yüzde 63'ler civarında'' diye konuştu. Beklenen yağışların geciktiğini belirten Gülenç, hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesiyle barajlardaki doluluk oranının da artacağını belirtti. Gülenç, ''Şubat ayına kadar yetecek suyumuz var; ancak yine de vatandaşlarımızdan suyun bilinçli ve tasarruflu kullanılması konusunda özen bekliyoruz'' dedi. 

Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi'ndeki laboratuvarın, uluslararası geçerlilikte akreditasyonu olduğunu belirten Güngör Gülenç, şehrin farklı noktalarından alınan numunelerle her gün bakteriyolojik, biyolojik ve kimyasal analizler yapıldığını söyledi. Bursa'nın, çeşmelerden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği şehirlerin başında geldiğini kaydeden Gülenç, BUSKİ'nin yanı sıra İl Sağlığı Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve bazı meslek odaları tarafından da analizler gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

BURSA SU VE KANALIZASYON IDARESI (BUSKI) GENEL MUDURU GUNGOR GULENC, ''SUBAT AYINA KADAR YETECEK SUYUMUZ VAR; ANCAK YINE DE VATANDASLARIMIZDAN SUYUN BILINCLI VE TASARRUFLU KULLANILMASI KONUSUNDA OZEN BEKLIYORUZ'' DEDI. FOTO: BURSA - DHA

Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber